De-nol {60 Tabletlik Ambalajlarda}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Genesis İlaç ve Sağlık Ürünleri A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antiülser

Fiyat 0 TL





Formülü:

Her tablette 300 mg Kolloidal bizmut subsitrat içerir.

Farmakolojik özellikleri:

De-Nol tabletin yutulmasından sonra midede gastrik asidin etkisiyle bizmut içeren bir çökeltinin oluştuğu gösterilmiştir. Bu çökelti özellikle ülser bölgesinin üzerine sıkıca bağlanmaktadır. Mide ve duodenum ülseri olan hastaların tedavisinde De-Nol'ün yüksek orandaki iyileştirici etkinliği klinik araştırmalarla kanıtlanmıştır. De-nol'ün antibakteriyel etkisi, mide mukozasındaki enfeksiyonların iyileşmesini sağlar.

Endikasyonları:

Mide ve duodenum ülserleri, gastrit ve mide mukozasındaki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Ağır böbrek yetmezliği. Gebelikte ve Çocuklarda Kullanım: Gebelikte, süt veren annelerde ve çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.

Uyarılar/Önlemler:

De-Nol alımından yarım saat önce ve yarım saat sonra antasit ilaçlar ve süt alınmamalıdır. Çünkü ülser üzerindeki koruyucu tabakanın oluşumu için gastrik asit gereklidir. Tedavi sırasında alkol alınmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bizmut sülfit oluşumu nedeniyle dışkı siyah renkte olabilir. Dilde esmerleşme, bulantı ve kusma görülebilir. Bu yan etkiler, tehlikeli değildir ve tedavinin bitiminden sonra kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

Tedavi sırasında diğer bizmutlu bileşiklerin kullanımı ya da alkol alınması tavsiye edilmez. Birlikte kullanıldığında tetrasiklinlerin etkisini inhibe eder.

Kullanım şekli ve dozu:

Aç karnına günde iki defa 2 tablet sabah kahvaltısından yarım saat önce ve 2 tablet akşam yemeğinden yarım saat önce veya aç karnına günde 4 kez birer tablet alınmalıdır. Bu durumda, tabletler 3 ana öğünden yarım saat önce veya yarım saat sonra ve yatmadan önce alınmalıdır. Tabletler su ile yutulmalıdır. Tedavi 4-8 hafta sürer. Bu süreden sonra, 8 hafta boyunca De-Nol ya da diğer bizmut bileşikleri kullanılmamalıdır. Daha sonra eğer gerekirse 4-8 haftalık ikinci bir tedavi uygulanabilir. Hasta belirli bir öğünde yemek yemese bile De-Nol tableti almalıdır. Ağrılar azalsa dahi, doktorun önerdiği miktar ve süre değiştirilmemelidir.
DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER: Doktor tarafından belirlenir. Doz aşımı halinde spesifik bir antidotu yoktur. Bu durumda destekleyici tedavi uygulanır.
Anahtar Kelimeler: De-nol {60 Tabletlik Ambalajlarda} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, De-nol {60 Tabletlik Ambalajlarda} yan etkileri, De-nol {60 Tabletlik Ambalajlarda} fiyatı, ilaç bilgileri