Deltarhinol 0,5 Mg 15 Ml Nasal Sprey

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aventis Pharma Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Nafazolin Nitrat

Kategori: Diğer/Dekonjestan

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699809541665





Formülü:

75.0 Sodyum fosfat monobazik monohidrat Sprey
3.0 mg Probil paraben Damla
7.5 mg Nafazolin nitrat Damla
3.0 mg Probil paraben Sprey
1.5 mg Disodyum edta Sprey
12.0 mg Metil paraben Sprey
15 ml Çözelti Sprey
1.5 mg Disodyum edta Damla
7.5 mg Nafazolin nitrat Sprey
15 ml Çözelti Damla
75.0 Sodyum fosfat monobazik monohidrat Damla
12.0 mg Metil paraben Damla

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Soğuk algınlığı, akut ve subakut rinit, vazomotor rinit ve sinüzitte nazal mukoza dekonjestanı olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Nafazoline aşırı duyarlığı olanlara glokom, prostat hipertrofisi, hipertansiyon, hipertiroidizm ve ciddi kalp rahatsızlığı olanlarda kullanılması sakıncalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Deltarhinol'ün 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez çünkü sprey şaklinde kullanılan ilaçlarda belirli dozların ayarlanması güçtür, 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı ancak doktor tavsiyesi ile olur.
Kalp ve damar hastalığı olanlarda ve özellikle hipertansiyonlularda dekonjestanlar doktor gerekli gördüğü taktirde kullanılmalıdır.
Vazokonstriktör meddeler içeren preparatlların uzun süreli kullanılması nazal mukoza ve pranzal simüslerin normal fonksiyonlarını bozabilir ve aynı zamanda ilaca alışkınlığa yol açabilir. Bu yüzden ilacın devamlı ve uzun süre kullanılması sakıncalıdır. Deltharinol hamilelerde çok gerekliyse ve mutlaka doktopr kontrolu altında kullanılmalıdır. Tüm optik uygulamalarda da olduğu gibi duyarlık belirtileri görüldüğünde Deltarhinol ile tedavi kesilmeli ve doktora başvurulamlıdır. Doktor tavsiyesi ile kullanılır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Özellikle hassas kişilerde ve/veya yüksek dozlarda hipereksitabilite, insomnia, palpitasyonlar bildirilmiştir. Bazen burunda yanma hissi ve ağızda kuruluk ortaya çıkabilir.

İlaç etkileşimleri:

Trisiklik antidepresanlarla birarada kullanılmalıdır. MAO inhibitörleri ile tedavi sırasında veya tedaviden sonraki 2 hafta içinde kullanılması önemli hipertansif reaksiyonlara yol açabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde; 3-4 saatte bir, her burun deliğine 1-2 damla damlatılır, sprey şeklinde kullanışta ise burun deliğine bir püskürtme yeterlidir. Bu doz günde 4 kezden fazla tekrarlanmamalı, tedavi süresi 4 günü geçmemelidir. Damla Şekline Kullanılış : Baş arkaya eğilmiş vaziyette plastik şişenin başı burun deliklerine tatbik edilir. Muntazam damlaların çıkması için şişenin iki yanına basılır. Sprey Şeklinde Kullanılış : Başı arkaya eğmeksizin, plastik şişenin başı burun deliklerine tatbik edilir. Plastik şişenin her iki yanına kuvvetle basılır.

Anahtar Kelimeler: Deltarhinol 0,5 Mg 15 Ml Nasal Sprey prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Deltarhinol 0,5 Mg 15 Ml Nasal Sprey yan etkileri, Deltarhinol 0,5 Mg 15 Ml Nasal Sprey fiyatı, ilaç bilgileri