Dilticard 30 Mg 50 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Sandoz Ürünleri İlaç Gıda Kimya ve Tohum San. A.Ş.
Etken Madde: Diltiazem HCL
Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Vazodilatatör
Fiyat 0 TL
Barkod No 8699516015213
Formülü:
Her tablette;Diltiazem hidroklorür 30, 60mg
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
- Koroner arter spazmının neden olduğu angina pektoris,- Kronik stable anjina pektoris,
- Hipertansiyonda kullanılır.
Kontrendikasyonları:
Kardiyojenik şok, komplike yeni miyokard enfarktüsü, dekompanse kalp yetmezliği;hasta sinüs sendromu (sick-sinus syndrome) 2. ve 3. derece AV iletim bozuklukları (hastada fonksiyonel bir pace-maker emplante ise kullanılabilir), nabzın dakikada 55'in altında olduğu bradikardi vakaları, sistolik kan basıncının 90 mm Hg'nın altında olduğu hipotansiyon vakaları.Uyarılar/Önlemler:
Diltiazem, AV düğümde refrakter periyodu uzatır. Bu nedenle, nadiren bradikardiye veya AV bloka yol açabilir. Birlikte beta bloker veya dijital preparatı kullanılması, bu etkiyi artırabilir. Bu nedenle özellikle İV beta bloker kullanılırken dikkat edilmelidir. Antihipertansif ilaçlar ile kombine edildiğinde, kan basıncında ileri derecede düşmeye neden olabileceğinden, antihipertansif ilaç dozunun yeniden ayarlanması gerekebilir.Kombine digoksin ve diltiazem kullanımı sırasında plazma digoksin seviyelerinde hafif bir yükselme görülebilir, ancak digoksinin renal klirensi etkilenmez.
Atrial fibrilasyon veya flatter ile seyreden WPW sendromu vakalarında diltiazem tedavisi ventriküler taşikardiye neden olabilir. Böbrek ve karaciğer hastalarında diltiazem dikkatli kullanılmalıdır.
Taşıt araçları ve iş makinası kullanma yeteneğini olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle birlikte alkol alımından kaçınılmalıdır.
Hamilelerde yapılmış kontrollü çalışmalar mevcut değildir, bu nedenle kullanılmamalıdır. Diltiazem anne sütüne geçtiğinden, annenin mutlaka kullanması gerekiyorsa bebek emzirilmemelidir. Çocuklarda kullanım emniyeti ve etkinliği kanıtlanmamıştır.
Diltiazem karsinojen, mutajen değildir ve fertilite üzerine olumsuz etkileri saptanmamıştır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Yan etkiler nadiren ortaya çıkar, en sık görülenleri; ödem, baş ağrısı, baş dönmesi ve raştır. Çok ender vakalarda ise serum SGOT, SGPT, GT ve LDH seviyelerinde hafif bir artış görülebilir. Bazı vakalarda da bradikardi, AV blok ve kan basıncında düşmeye neden olabilir.İlaç etkileşimleri:
1-Antikolinerjik, sempatomimetikler ve ksantin deriveleri ürüner obstrüksiyonu arttırarak birlikte kullanıldıkları taktirde finasteridin etkinliğini azaltabilir.2- Dilaprost beraber kullanıldığında propranolol, digoksin, warfarin ve teofilinin plazma konsantrasyonlarını etkilemez.3-Karaciğer P450 enzim sisteminde endüksiyon yapmaz, bebaber verildiğinde aynı enzim sistemi tarafından metabolize olan antiprin kinetiğinde değişme yapmaz. 4-Spesifik etkileşim araştırmaları yapılmamış olmakla birlikte finasterid klinikte aşağıdaki ilaçlarla birlikte kullanıldığında herhangi bir problem görülmemiştir: Alfa-blokerleri, ACE inhibitörleri, analjezikler, antikovulsanlar, diüretikler, kalsiyum antagonistleri, NSAİD'ler nitrovazodilatatörler, benzodiazepinler, fluorokinolon antibakteriyel ajanlar.Kullanım şekli ve dozu:
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;Başlangıç dozu günde 4 defa 30 mg (yemeklerden önce ve yatarken) Daha sonra dozaj, bir ya da iki günlük aralarda optimum cevap elde edilene kadar artırılmalıdır. Genellikle optimum etki günlük 180-360 mg (3-6 tablet)'lik dozlarla sağlanmaktadır.
Diltiazem tedavisi sırasında, akut anjinal nöbetlerde dilaltı nitrogliserin tabletleri kullanılabilir.
Yine tedavi sırasında profilaktik amaçla kısa ya da uzun etkili nitratların kullanılması sakıncalı değildir.
AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ :
Uzun süreli yüksek doz uygulamalarında ortaya çıkabilecek aşırı doz belirtilerinde gerekiyorse gastrik lavaj ve destekleyici tedavi yapılmalıdır.
Bradikardi veya yüksek dereceli AV blok oluşmuşsa atropin (0.6-1 mg) uygulanabilir. Cevap alınamaz ise isoproterenol dikkatle uygulanmalıdır. AV blok çözülmezse kardiyak pacing uygulanır.
Kardiyak yetmezliğe karşı inotropik ajanlar (isoproterenol, dobutamin ve diüretikler) uygulanmalıdır.
Hipotansiyon durumunda da vazopresör ajanlar (dopamin, levarterenol bitartarat) verilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Dilticard 30 Mg 50 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Dilticard 30 Mg 50 Tablet yan etkileri, Dilticard 30 Mg 50 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri