Diltizem-l {25 mg,1 Liyofilize Ampul + 1 Eritici Ampul(5 ml)}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Kalsiyum Antagonisti

Fiyat 0 TL





Formülü:

Her liyofilize ampul, 25 mg diltiazem HCI içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Supraventriküler taşiaritmiler,Vazospastik anjina pektoris ve anstabil anjina pektoris,
Anjioplastik postoperatif iskemi ve vazospazm

Kontrendikasyonları:

Diltiazeme karşı aşırı duyarlı hastalarda, sistolik kan basıncı 90 mmHg altında bulunan hipotansif hastalarda, konjestif kalp yetmezliği ve hasta sinüs sendromu olan hastalarda, II. ya da III. derece AV blok bulunan hastalarda, nabız atımı dakikada 55'in altında olan bradikardik hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Diltiazem hasta sinüs sendromu vakaları dışında sinüs nodül uyarı süresini belirgin bir şekilde uzatmadan atrio - ventriküler nodül refraksiyon süresini uzatabilir. Oldukça ender görülebilen bu etki sonunda, kalp atımında bir yavaşlama veya II./III. derece AV blok izlenebilir. DİLTİZEM enjektablın beta blokerler veya dijital preparatları ile birlikte kullanımı ilacın kardiyak kondüksiyonu üzerindeki etkisini artırabilir. Bu nedenle, özellikle kalp yetmezliği bulunan hastalarda uygulama çok dikkatli yapılmalıdır. Tedavi sırasında hipotansiyon oluşma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Diltiazem, karaciğerde metabolize edilerek safra ve idrar ile atıldığından, karaciğer ve böbrek hastalıkları bulunan bireylerde dikkatli kullanılmalı ve hastalar yakinen izlenmelidir. Diltiazemin hamilelerde ve emzirme süresinde kullanılma emniyeti kanıtlanmamıştır. Endikasyon durumuna göre bu risk faktörü daima göz önünde bulundurulmalıdır. Diltiazemin çocuklarda kullanılma emniyeti de kanıtlanmamıştır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Diltiazem ile izlenen ve yayınlanan yan etkilerden bulantı, ödem, aritmi, baş ağrısı gibi % 2-3 oranında görülen şikayetlerin yanı sıra oldukça seyrek görülebilen kardiyovasküler sistem (yüz kızarması, çarpıntı, bradikardi, hipotansiyon, senkop, kalp yetmezliği), merkezi sinir sistemi (baş dönmesi, sersemlik, sinirlilik, halsizlik, depresyon, uykusuzluk, konfüzyon, halüsinasyon), gastrointestinal sistem (dispepsi, kusma, diyare ya da kabızlık, pirozis), dermatolojik (ürtiker, prurit) yan etkilerle beraber fotosensitivite, poliüri, noktüri, parestezi ve osteoartiküler ağrılar da görülebilir. SGOT, SGPT, LDH, ve CPK yükselmeleri çok az olup geçicidir.

İlaç etkileşimleri:

Diltiazem parenteral, kalp fonksiyonlarını ya da kondüksiyon sistemini yavaşlatıcı beta blokerler, diğer kalsiyum kanal blokerleri, antiaritmik preparatlar ve kardiyak glikozitler ile birlikte kullanıldığı zaman additif bir etki oluşabilir. Bu yönden hastalar yakınen izlenmelidir. Digoksin ile diltiazemin parenteral yoldan birlikte verilmeleri sırasında, digoksin plazma düzeyinde bir değişme izlenmemiştir. Diltiazem ile birlikte alındığı zaman karbamazepin ve siklosporin A plazma düzeyleri yükselebilir. Uzun süreli siklosporin A tedavisi uygulanması gereken hastalarda, diltiazem dozunu azaltmak ya da tamamen kesmek gerekebilir. Antihipertansif ilaç kullanan hastalarda, diltiazem parenteralin hipotansif etkisi göz önünde bulundurulmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

DİLTİZEM-L enjektabl 25 mg, 5 ml çözücüsü içinde eritilir. Böylece 1 ml çözücü içinde 5 mg aktif madde içeren bir solüsyon elde edilir. DİLTİZEM-L enjektabl 2 dakikalık bir sürede direkt olarak venöz sisteme uygulanabilir. Supraventriküler taşiaritmi tedavisinde önerilen doz 0.25 mg/kg dır. Yeterli cevap alınmaz ise 15 dakika sonra 0.35 mg/kg doz tekrar uygulanabilir. Koroner arter spazmına bağlı akut miyokardiyal iskemilerde önerilen doz 0.15 mg/kg dır. DİLTİZEM-L enjektabl, kalp hızının sürekli kontrolunun istendiği durumlarda % 5 dekstroz ya da serum fizyolojik gibi solüsyonlar içinde enfüzyon şeklinde de uygulanabilir. Önerilen başlangıç enfüzyon dozu 10 mg/saat olup gerekiyorsa 15 mg/saat doza çıkabilir. Anjiyoplastik müdahalelerde 0.05 - 0.20 mg/kg total doz enfüzyon şeklinde verilebilir. DİLTİZEM-L enjektabl sulandırıldıktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır.

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler
DİLTİZEM-L enjektabl ile yüksek doz uygulamalarda ortaya çıkabilecek şikayetlerde gerekirse destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Bradikardi oluşursa atropin (0.60 mg- 1 mg) ; cevap alınmaz ise kardiyak pace-maker kullanılmalıdır. Tedavi sırasında bir kalp yetmezliği tablosu oluşur ise inotropik ajanlar (isoproterenol, dopamin, dobutamin) ve diüretikler uygulanmalıdır. Hipotansiyon ise vazopressör ajanlarla (dopamin, levarterenol bitartarat) tedavi edilebilir.
Anahtar Kelimeler: Diltizem-l {25 mg,1 Liyofilize Ampul + 1 Eritici Ampul(5 ml)} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Diltizem-l {25 mg,1 Liyofilize Ampul + 1 Eritici Ampul(5 ml)} yan etkileri, Diltizem-l {25 mg,1 Liyofilize Ampul + 1 Eritici Ampul(5 ml)} fiyatı, ilaç bilgileri