Drovid 200 Mg 10 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Ofloksasin

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699580090017





Formülü:

Bir film tablet 200 mg ofloksasin içerir. Film tablet boyar maddesi olarak titanyum dioksit kullanılmıştır.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları dahil olmak üzere solunum yolları (akut ve kronik bronşit, pnömoni, pulmoner tüberküloz, kistik fibrosis),
- Üst ve alt üriner sistem enfeksiyonları (üretrit, servisitis),
- Genital sistem enfeksiyonları ve gonore,
- Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları,
- Küçük pelvis dahil olmak üzere intraadominal enfeksiyonlar.

Kontrendikasyonları:

- Drovid 200 mg film tablet ofloksasine ve diğer kinolonlora karşı aşırı duyarlı olanlarda kontrendikedir.
- Epilepsi hastalarında, serebral arteriyoskleroz ve santral sinir sistemi lezyonu bilinen ya da şüphe edilen kişilerde kullanılmamalıdır.
- Çocuklar ve gelişmesini tamamlamamış gençlerde (18 yaşından küçüklerde), gebe ve emziren kadınlarda yeterli çalışma olmadığından kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

- Fotosensitivite reaksiyonlarına neden olabileceğinden ofloksasin kullanan hastalar direkt olarak güneş ışığına maruz kalmamalıdır ve bu nedenlerden dolayı cilt reaksiyonları gözlendiğinde ilaç kesilmelidir.
- Kristalüri riskinin ortadan kaldırılması için ofloksasin yeterli miktarda sıvı ile birlikte alınmalıdır.
- Uzun dönem ofloksasin tedavilerinde renal, hepatik ve hematolojik sistemler tedavi sırasında periyodik olarak izlenmelidir.
- Özellikle alkolle birlikte alındığında araç ve makina kullanma yeteneğine azalma yapabilir, hastalar bu yönede uyarılmalıdır.
Diğer antibiyotiklerde de olabileceği gibi ofloksasin kullanan hastalarda özellikle enterokoklar ya da Candida gibi duyarsız organizmalar gelişebilir. Ayrıca bazı organizmaların rezistan suşları (P. Aeruginosa, Stafilokoklar gibi) ofloksasin tedavisi sırasında gelişebilirler. Uzun süren tedavilerde hastalar periyodik olarak in vitro duyarlılık testleri ile izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

- Gastrointestinal Sistemde; diyare, kusma, abdominal ağrı, abdominal kramplar, flatulans, konstipasyon, hazımsızlık, ağız kuruluğu, tad almada bozukluk, iştah azalması gibi etkiler oluşturabilir.
- Santral Sinir Sisteminde; başağrısı, uykusuzluk, uyuşukluk, yorgunluk hissi, uyuklama, uyku bozuklukları, sinirlilik, asteni, anksiyete, algılama bozuklukları, konfüzyon, ataksi, tremorlr, presteziler nadiren görülebilir.
- Ciltte kaşıntı ve deri döküntüleri gibi allerjik reaksiyonlar yapabilir. Fotosensitivite reaksiyonları gelişebilir.
- Bazı karaciğer enzim düeylerinde geçici ve orta derecede artışlar gözlenmiştir. % 1'den az oranda ise alkalen fozfotaz, LDH, bilirubin ve Y-glutamil transferaz serum konsantrasyonlarında artış bildirilmiştir.
- Kardiyovasküler Sistemde; bazen hipertansiyon, palpitasyon, taşikardi oluşabileceği bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Magnezyum, alüminyum, kalsiyum içeren antasitler ya da sükralfat diğer kilononların olduğu gibi ofloksasin de absorbsiyonu dolayısı ile serum ve idrarkonsantrasyonlarını düşürür. Bu ilaçlar ile Drovid 200 mg film tablet aynı zamanda kullanılacaksa 2 saat önce ya da sonra alınmalıdır. Kinolonların kumarin grubu antikoagülanların etkisini arttırdığına ilişkin çalışmalar vardır. Bu yüzden, bu hastalar tedavi süresince izlenmelidir. Kinolon türevi antibakteriyel ilaçlar ile birlikte teofilin kullanıldığında serum teofilin konsantrasyonlarının yükselmesine bağlı olarak advers etkilerin artması risk oluşturabilir. Bu etkiler, kinolonların 4-oxo metabolitlerin, teofilinin karaciğerdeki metabolizmasını inhibe etmesine bağlanmaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:

Drovid 200 mg film tabletin günlük dozu enfeksiyonunun tipine ve şiddetine göre 200-800mg arasındadır. Doktor başka şekilde önermedikçe,
- Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları dahil olmak üzere solunum sistemi enfeksiyonlarında, günde 2 kez 200 mg. (12 saatte bir, 1 film tablet).
- Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, günde 2 kez 200 mg. (12 saatte bir, 1 film tablet).
- İntraabdominal enfeksiyonlarda, günde 2 kez 200 mg. (12 saatte bir, 1 film tablet).
- Genitoüriner sistem enfeksiyonlarında,günde 2 kez 200 mg. (12 saatte bir, 1 film tablet).
- Neisseria gonorrhoeae'nin neden olduğu akut ve komplike olmayan üretral ve servikal gonore de 400 mg'lık tek doz yterli olmaktadır.
- Bazen duyarlılık dereceleri farklı olabilen bakterilerde ve şiddetli ya da komplike enfeksiyonlarda günlük doz, günde 2 kez 400 mg'a kadar yükseltilebilir.
Böbrek fonksiyonu bozulmuş olan hastalarda tedaviye normal dozla başlanır. Böbrek fonksiyon bozukluğunun derecesine göre idame dozları aşağıdaki gibidir:
Kreatinin klirensi İdame dozu
(ml / dakika) (mg)
> 30 ml / dak 24 saatte bir 400 mg (2 film tablet)
10-30 ml / dak 24 saatte bir 200 mg (1 film tablet)
< 10 ml / dak 24 saatte bir 100 mg (1/2 film tablet)
Drovid 200 mg film tablet aç karnına ya da yemeklerle birlikte bir miktar sıvı ile çiğnenmeden yutulmalıdır. tedavi süresi kişideki klinik ve bakteriyolojik yanıta göre ayarlanmalıdır. Tedavi süresi akut enfeksiyonlarda ve vakaların bir çoğunda 7-10 gündür. Komplike olmayan üriner sistem enfeksiyonlarında 3 günlük tedavi yeterli olmaktadır.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ
Doz aşımında, bildirilen yan ve advers etkiler şiddetlenir. Spesifik bir antidotu yoktur. Mide içeriği boşaltılmalı, gastrik lavaj yapılmalıdır. Hasta uzun süre izlenmelidir. Hemodiyaliz ya da peritoneal diyaliz ofloksasin zehirlenmesinde yararlı değildir.
Anahtar Kelimeler: Drovid 200 Mg 10 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Drovid 200 Mg 10 Film Tablet yan etkileri, Drovid 200 Mg 10 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri