Emedur 200 Mg 20 Draje

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanofi Synthelabo İlaç A.Ş.

Etken Madde: Trimetobenzamid HCl

Kategori: Diğer/Antiemetik

Fiyat 6,18 TL

Barkod No 8699542120011





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Araç tutmaları, enfeksiyon, entoksikasyon, gebelik kusmaları, hepatit, ilaçların neden olduğu bulantı, kolesistit, migrende endikedir.

Kontrendikasyonları:

Epilepsi, Reye sendromu, parkinson, nedeni belli olmayan kusmalar, feokromsitoma, yeni doğanlar ve etken maddeye duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Oluşabilecek uyku halinden dolayı motorlu araç vb. kullananlarla, yüksek yerlerde çalışan hastalar uyarılmalıdır. Benzamide duyarlı hastalarda kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Konvülsiyon aşırı duyarlılık reaksiyonları, parkinsonizm belirtileri, dermansızlık, inkoordinasyon, baş ağrısı, bulanık görme, irritasyon ve ağız kuruluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bilinen bir etkileşimi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Draje: Erişkinlerde 3-4x1-2 draje/gün, gebelerde saban uyanır uyanmaz 1 draje dozda uygulanır. Ampul: Erişkinlerde 3-4x200-300mg/gün, 27-41 kg arası çocuklarda 3x100-150mg/gün dozda uygulanır. Supozituvar: 27 kg'a kadar olan çocuklarda 100mg'lık supozituvar, 27 kg'dan fazla olanlarda 200mg'lık supozituvar uygulanır. Gerektiğinde her 4 saatte bir 1 supozituvar kullanılabilir. Bulantı başlamadan 1/2 saat önce kullanılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Emedur 200 Mg 20 Draje prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Emedur 200 Mg 20 Draje yan etkileri, Emedur 200 Mg 20 Draje fiyatı, ilaç bilgileri