Engran {50 KAPSÜL}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Multi Vitamin

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Engran Kapsül, beslenme yetersizliklerinin tedavisi ve önlenmesinde genel bir beslenme yardımcısı olarak endikedir.

Kontrendikasyonları:

ENGERİX-B aşının herhangi bitr komponentine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen ya da bir önceki ENGERİX-B uygulaması ardından aşırı duyarlılık belirtileri göstren bireylere uygulanmamalıdır. HIV enfeksiyonu hepatit B aşılaması için kontrendikasyon teşkil etmemktedir.

Uyarılar/Önlemler:

Antiasitler ve sütle birlikte alındığında demir emilimi azalır. Tetrasiklinler demir tuzlarıyla çözünmeyen şelat oluşturarak demir emilimini azaltırlar. Mutlaka alınması gerekliyse bu iki ilaç birkaç saat arayla alınmalıdır. Tartrazin içerdiğinden alerjik reaksiyonlar olabilir. Feçesi siyaha boyar ve bu nedenle kanama izlenimi verebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

ENGERİX-B genelikle iyi tolere edilir. Aşağıda sıralanan ve genelikle hafif ve geçici nitelikteki yan etkiler aşının çok geniş çplı kullanımı sırasında bildirilmemişlerdir. Diğer hepatit B aşılarında da olduğu gibi birçok durumda aşıyla neden sonuç ilişkisi kurulamamıştır.Sık Görülenler:Uygulama bölgesi:geçici duyarlık, kızarıklık, şişlik,Seyrek Görülenler:Bütün vücut:halsizlik, ateş, keyifsizlik, influenza tipi semptomlarMerkezi ve periferik sinir sistemi: Baş dönmesi, baş ağrısı, paresteziGastrointestinal sistem:bulantı, kusma,diyare,, karın ağrısıKaraciğer ve safra sistemi:normal değerler dışındaki karaciğer testleri.Kas ve iskelet sistemi:paraliz, nöropati, nevrit, (Guillan-Barre sendromu, optik nevrit, mültiple skleroz dahil), ensefalit,ensefalopati, menenjitKas İskelet sistemi:artritSolunum sistemİ:bronkospasm şeklinde semptomlarDeri ve ilgili kısımlar:anjiyoödem, eritem multiformKalp dışındaki damar sistemi:vaskülitAkyuvar ve retikülo endotelyal sistem:lenfodenopati

İlaç etkileşimleri:

ENGERİX-B ve bir standart doz HBIg'mnin birlikte uygulanmaları, ayrı enjeksiyon bölgelerine yapıldığı sürece daha düşük anti-HBs titrelerine neden olmaz.Ülkenin sağlık otoritesi tarafından önerilen bağışıklama rejimine uygun düştüğü sürece V DTB, DT ve/veya oral polio ile birlikte uygulanabilir. ENGERİX-B aynı zamanda kızamık-kızamıkçık -kabakulak, Hemofilus influenza B, hepatit Ave BCG aşıları ile uygulanabilir. ENGERİX-B aynı zamanda kızamık-kızamıkçık-kabkulak, Hemofilus İnfulenza B, hepatit A ve BCG aşıları ile birlikte uygulanabilir.Farklı enjektabl aşılar her zaman için farklı enjeksiyon bölgelerine uygulanmalıdırlar.Hepatit B aşılarının kendi aralarında değişebilirliğiENGERİX-B ya plazmadantüretilmiş ya da genetik mühendisliği ürünü olan diğer hepatit B aşıları ile primer bağışıklama şeması uygulanmış kişlere rapel doz olarak da uygulanabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Genel bir beslenme yardımcısı olarak günde 1 Engran Kapsül vücuda koruyucu miktarlarda vitamin ve mineral temin eder. Hamilelik ve emzirme sırasında günde 3 Engran Kapsül önerilir.
Anahtar Kelimeler: Engran {50 KAPSÜL} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Engran {50 KAPSÜL} yan etkileri, Engran {50 KAPSÜL} fiyatı, ilaç bilgileri