Enoks {10 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Staph. aureus, Staph. epidermidis, E. coli, Klebsiella, Enterobacter. Citrobacter, Morganella, Proteus, Providencia, Salmonella, Serratia, Shigella, Y. enterocolitioa, Pseudomonas aeruginosa, Campylobacter, H. influenzae, Acineto bacter, Alcaligenes faecalis, Aeromonas, Neisseria, Bordetella, Branhamella, Listeria ve Ureaplasma gibi mikroorganizmaların neden olduğu; Alt solunum yolu enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, shigellosis, ürogenital enfeksiyonlar gibi enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bu preparat kalp hastalarında, kronik akciğer, böbrek, karaciğer hastalarında ödemalılarda ve düşük sodyum diyetinde olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelere, laktasyonda, ergenlik dönemi öncesi çocuklarda ve juvenillerde kontraendikedir. Renal yetmezliği olanlarda doz ayarı yapılmalıdır. Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Oluşabilecek uyuşukluk nedeniyle hastalar uyarılmalıdır. Kesin gerekli görülmedikçe konvülsiyonlu durumlarda kullanılmamalıdır. Teofilin, kahve ve fenbufenle birlikte kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, baş dönmesi, hazımsızlık, baş ağrısı ve deri döküntüsü gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Etkileşimleri bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

2x1 tablet/gün dozda, yemeklerden önce veya sonra kullanılır. Tedavi süresi 7-14 gündür. Gonore tedavisinde tek doz 400mg kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Enoks {10 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Enoks {10 Tablet} yan etkileri, Enoks {10 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri