Eucarbon 100 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Tibbi Komur

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Adsorban, Laksatit, Dezentektan

Fiyat 5,82 TL

Barkod No 8699527011013





Formülü:

Bir tablette; 180 mg bitkisel kömür, 50 mg saflaştırılmış kükürt, 105 mg sinameki yaprağı, 25 mg kuru ravent ekstresi, 0.5 mg nane yağı, 0.5 mg rezene yağı bulunur.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Eucarbon® Tablet; bağırsak tembelliği, konstipasyonun bütün formları, gastroenteritler, intestinal fermentasyon, meteorizm (Gaz, diyafram yükselmesi), aşırı, alışılmamış ve uygun olmayan yiyeceklerin yol açtığı hazımsızlık, bağırsak otointoksikasyonu ve hemoroidal kabızlık durumlarında kullanılır.

Eucarbon® Tablet, ayrıca röntgen muayenesine hazırlıkta sindirim sisteminin temizlenmesi ve gazların çıkartılmasında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Diğer laksatif ilaçlar için de geçerli olduğu şekilde mide veya bağırsak ülserleri, apandisit, bağırsak tıkanması gibi durumlarda; sebebi bilinmeyen bulantı, kusma ve şiddetli karın ağrısı olan hastalarda Eucarbon® Tablet kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Eucarbon® Tablet, bütün laksatif ve purgatif ilaçlarda olduğu gibi endikasyonunda belirtilen rahatsızlıklar için arada sırada kullanılmalı, devamlı kullanılmamalıdır. Birlikte kullanılan aspirin, parasetamol, barbitürat, trisiklik antidepressanlar gibi başka bir ilacın emilimini, dolayısıyla aktivitesini etkileyebileceğinden bu gibi ilaçlarla kullanılması gerektiğinde doktora danışılmalıdır.

Gebelik kategorisi C'dir. Gebelerde ve süt veren annelerde, diğer laksatiflerde olduğu gibi, bir zorunluluk yoksa kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Fazla dozlar, ishal ve hafif karın ağrısı yapabilir. Ender olarak hassas kişilerde kaşıntı gibi deri reaksiyonu görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bağırsaktan geçişi süratlendirmesi sebebiyle, özellikle yüksek dozda verildiğinde birlikte kullanılan diğer ilaç ve besinlerin bağırsaklardan emilimini azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim başka bir şekilde tavsiye etmediği takdirde,

Yetişkinlerde; hafif laksatif, hazmı kolaylaştırıcı ve gaz giderici bir ajan olarak yemekle birlikte veya yemeklerden sonra bir miktar su ile 1-2 tablet şeklinde alınır. Daha güçlü bir etki isteniyorsa, akşam dozu 4-6 tablete kadar artırılabilir.

2 yaşından büyük çocuklarda ; yemekle birlikte 1/2 - 1 tablet şeklinde kullanılır.

Röntgen hazırlığı için ; sindirim kanalını temizlemek ve bütün gazı uzaklaştırmak amacıyla 6-8 tablet dozunda alınması önerilir.
Anahtar Kelimeler: Eucarbon 100 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Eucarbon 100 Tablet yan etkileri, Eucarbon 100 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri