Expigment %2 30 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Orva İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Hidrokinon + Butilmetoksidibenzoil +Kamfor

Kategori: Diğer/Depigman

Fiyat 6,68 TL

Barkod No 8699561350055





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Expigment Krem, Chloasma, Melasma, Senil Lentigines ve diğer istenmeyen hiperpigmentasyon görülen durumlarda zaman içindeki renk açılması sağlamak için kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Daha önce bu preparata veya bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı hassasiyet veya allerji gözlendiği taktirde kullanılmamalıdır. Hamilelik esnasında veya 12 yaşından küçük çocuklarda topikal Hidrokinon'un kullanımı konusunda çalışma yapılmamaıştır.

Uyarılar/Önlemler:

Hidrokinon belirtildiği şekilde kullanılmadığı taktirde istenmeyan kozmetik etkilere neden olabilecek Depigman etkili bir maddedir. Uzman hekimin hastasına reçete yazmadan önce prospektüste belirtilen notları detaylı olarak incelemesi gerekmektedir. Hassasiyet ve allerji tesbiti Expigment Krem'in az bir miktarının derinin hasar görmemiş bir bölgesine uygulanması ve 24 saat sonra gözlemlenmesi suretiyle yapılabilir. Hafif kızarıklık bir kontrendikasyon teşkil etmez, fakat kaşınma, vezikül oluşumu veya aşırı iltihaplanma görülürse kullanılmamalıdır. Hastayı iyi takip etmek gerekmektedir. Gözlerle temasından sakınınız. 2 aylık kullanım sonucu renk açılması ve beyazlanma gözlemlenmez ise Exipigment Kremin kullanılmasına son verilmelidir. Krem Depigman etki göstermek üzere formüle edilmiştir, güneşte yanmayı önlemek üzere kullanılmamalıdır. Güneş ışığına az da olsa maruz kalındığında melanositik aktivite yavaşlar. Dolayısıyla güneş filitreleri hidrokinon tedavisinin önemli bir kısmını teşkil ederler. Bileşimindeki güneş filitreleri tedavi esnasında güneşten koruyucu etki sağlarlar.Tedavi esnasında ve sonrasında repigmentasyonu önlemek için rengi açılmış olan bölge güneş ışığından korunmalı veya güneş filitresi ihtiva eden bir preparat kullanılmalıdır. Topikal Hidrokinon'un hayyvanlarda çalışması yapılmamıştır. Topikal Hidrokinon'un doğurganlığı önleyip önlmediği, kullanımın sakıncalı olup olmadığı bilinmemektedir, dolayısıyla bu durumda kullanımına dikkat edilmelidir. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanımı hakkında herhangi bir bilgi mevcut değildir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İstenmeyen sistemik bir yan etki tesbit edilmemiştir. Bazen lokalize kontakt dermatit gibi yan etkiler görülebilir. Beklemeyen etki görüldüğünde doktorununza başvurunuz.

İlaç etkileşimleri:

Bilinen ve tespit edilmiş bir etkileşmesi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktorununzca başka türde önerilmediği takdirde Expigment Krem günde iki kez gerekli bölgelere uygulanır.12 yaşından küçük çoçuklarda kullanımı için önerilen bir dozaj yoktur. Ancak Hekim kontrolünde ve hekimin önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Expigment %2 30 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Expigment %2 30 Gr Krem yan etkileri, Expigment %2 30 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri