Famotsan 40 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Famotidin

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antiülser, H2 Reseptör Antagonisti

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699580010022





Formülü:

Her tablet 40 mg famotidin içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

• Duodenal ülser.
• Selim gastrik ülser.
• Zolinger-Ellison Sendromu gibi asit hipersekresyonu görülen durumlar.
• Duodenal ülser ve nükslerinin önlenmesi.

Kontrendikasyonları:

Bütün ilaçlarda olduğu gibi famotidine aşırı duyarlılık gösteren hastalara verilmemelidir. Hamilelik durumlarında ve çocuklarda yeterli araştırmalar tamamlanmadığından kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gastrik ülser vakalarında Famotsan tedavisine başlamadan önce, ülserin habis karakterde olup olmadığı araştırılmalıdır. Aksi takdirde mide kanseri belirtilerinin maskelenmesine ve tanı konmasının gecikmesine neden olunabilir. Tedaviden semptomatik cevap alınması ülserin habis karakterli olmadığı anlamına gelmez.

Famotsan diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Böbrek fonksiyonlarının bozuk olması halinde doz (Kreatinin klerensi < 10 mL/dak.) günde 20 mg'a indirilmelidir.

Özellikle uzun süreli tedavilerde etki ve muhtemel yan etkileri açısından hasta belirli aralıklarla hekim tarafından izlenmelidir.

Emziren annelerde kullanımı sırasında, anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden emzirmeye ara verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık, ishal, flatulans, bulantı, iştahsızlık gibi yan etkiler ortaya çıkabilir. Ayrıca ağız kuruluğu, kusma, halsizlik, ciltte kaşıntı ve döküntüler, kolestatik sarılık nadiren görülebilir.

Çok ender olarak görülen yan etkiler arasında serum transaminaz düzeylerinde hafif yükselme, oryantasyon bozukluğu ve halüsinasyon sayılabilir.

İlaç etkileşimleri:

Herhangi bir ilaç etkileşimi saptanmamıştır. Karaciğerdeki sitokrom P 450 enzim sistemi ile metabolize edilen ilaçların yıkımını etkilemez.

Kullanım şekli ve dozu:

• Duodenal ve gastrik ülser:
 Başlangıç tedavisi : Tedavi süresi 4 - 8 haftadır ve önerilen doz, gece yatmadan önce 1 adet Famotsan 40 mg tablettir.Endoskopik muayene sonuçlarına göre bu süre kısaltılabilir. Çoğu vakada, 4 hafta sonunda duodenal ülserde büyük oranlarda iyileşmeler gözlenmiştir. 4 haftalık tedaviden sonra kontrollerde ülser iyileşmesi görülmediği takdirde tedaviye 4 hafta daha devam edilir.
 İdame tedavisi:Duodenal ülser nükslerinin önlenmesi için yapılan idame tedavisinde önerilen günlük Famotsan dozu genelde 20 mg'dır. Gece yatmadan önce ½ tablet Famotsan 40 mg veya 1 Famotsan 20 mg tablet alınması şeklinde tedavi sürdürülür.Tedavi genelde 6 ay sürmektedir. Endoskopik incelemeler bu süreyi uzatabilir veya kısaltabilir.

• Selim gastrik ülser: Tedavi süresi 4 - 6 hafta arasında olup,önerilen doz gece yatmadan önce 1 Famotsan 40 mg tablettir. Endoskopik sonuçlara bakılarak bu süre kısaltılabilir.

• Zolinger-Ellison Sendromu:
 Önceden asit sekresyonunu önleyici herhangi bir tedavi görmemiş hastalarda tedaviye her 6 saatte bir verilen ½ tablet Famotsan 40 mg veya 1 Famotsan 20 mg tablet ile başlanır. Verilen doz hastanın klinik gözlemlerine göre arttırılabilir ya da tedavi süresi uzatılabilir.
 Zolinger-Ellison'lu hastalarda belirgin hiç bir yan etkiye rastlanmadan günde 400-600 mg'a ulaşan dozlarda Famotsan kullanılabilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ

İleri derecede aşırı doz alımında hastaya genel semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanmalı, gerekiyorsa plazmadaki famotidinin temizlenmesi sağlanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Famotsan 40 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Famotsan 40 Mg 30 Tablet yan etkileri, Famotsan 40 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri