Farlutal 250 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Deva Holding A.Ş.

Etken Madde: Medroksiprojestenon

Kategori: Diğer/Progesteron

Fiyat 59,30 TL

Barkod No 8699524010200





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Fonksiyonel metroraji, sekonder amenore ve endometriozda endikedir. Preparatın flakon formu daha ziyade hormono duyarlı kanserlerin palyatif tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Rinitis sicca ve dar açılı glokomda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Flakonlar başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır. Nedeni saptanamayan vajinal kanamalarda, tromboflebit, tromboembolik bozukluk, serebral apopleksi, karaciğer bozukluğu, etken maddeye aşırı duyarlılık, gebeliğin özellikle ilk 4 ayı ve düşük tehdidinde kullanılmamalıdır. Görme kaybı, diplopi veya retinal vasküler lezyonlar oluştuğunda tedaviye son verilmelidir. Diyabetli ve depresyon geçiren hastalar tedavi boyunca yakından izlenmelidir. Tekrarlanan dozlar amenore ve infertiliteye yol açabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ödem, deri döküntüsü, memede duyarlılık artışı, adet kanamasında değişiklik, amenore, kilo değişimi, kolestatik sarılık, sinirlilik, yorgunluk, akne, depresyon ve insomnia gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bilinmiyor.Geçimsizlikleri:Fanhdi başka hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Tablet: Ortalama günlük doz 5-10mg'dır. Menstürasyonun 2.yarısında 8-10 gün kullanılır. Şiddetli metrorajilerde günlük doz 15-25mg'a kadar çıkartılabilir. Flakon: Meme kanserinde başlangıçta 4 hafta süreyle günde 500-1000mg ve daha sonra haftada 500mg kullanılır. Endometrium ve prostat hipertrofisinde başlangıçta 3 ay süreyle haftada 2x500mg ve daha sonra haftada bir 500mg kullanılır. Böbrek adenokarsinomunda ise 1 ay süreyle değişik günlerde 500mg ve sonra 60.güne kadar haftada 2x500mg verilir. İdame doz haftada bir 250mg'dır.
Anahtar Kelimeler: Farlutal 250 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Farlutal 250 Mg 30 Tablet yan etkileri, Farlutal 250 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri