Fenistil 1 Mg 30 Gr Jel

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Etken Madde: Dimetinden Maleat

Kategori: Diğer/Antihistaminik

Fiyat 8.53 TL

Barkod No 8699504340013





Formülü:

1 g Fenistil Jel, 1 mg dimetinden maleat ve diğer yardımcı maddeler yanında koruyucu olarak benzalkonyum klorür içermektedir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Allerjik konjöktivit, allerjik rinit, anaflaktik şok, böcek sokması, dermatoz, ekzema, ilaç ve gıda allerjisi, kaşıntılar, saman nezlesi, serum hastalığı, solunum allerjisi, güneş yanıkları, yüzeysel hafif yanıklar ve ürtikerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Dimetinden maleata ve Fenistil Jel'in diğer bileşenlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

MAO inhibitörü kullananlarda, dar açılı glokom, stenoz yapan peptik ülser, prostat hipertrofisi, piloroduodenal obstrüksiyon, alt solunum yolu allerjisi ve etken maddeye duyarlılık durumlarında kullanılmamalıdır. Uyku hali yapabileceğinden motorlu araç vb. kullananlarla yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır. Alkol trankilizan anksiyolitik ve hipnotiklerle birilkte kullanılmamalıdır. Gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmaması önerilir.

HAMİLELİK ve EMZİRME:

Hamilelik kategorisi B'dir.

Fenistil Jel, hamilelik sırasında ve emziren annelerde, deri üzerinde geniş alana uygulanmamalıdır

Yan etkiler/Advers etkiler:

Sedasyon, uyuklama, sersemlik ve hiposekreksiyon gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Draje: Erişkinlerde 3x1 draje/gün dozda kullanılır. Gündüz duyarlı hastalarda apati oluşursa kahvaltıdan önce ve yatmadan önce 2x1mg kullanılır. Jel: Günde 2-4 kez hasta bölgeye sürülür. Şurup: 3-4x1 ölçek/gün dozda kullanılır.

AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ:

Belirtiler ve semptomlar: Fenistil Jel ile ilgili şimdiye kadar hiçbir aşırı doz olgusu bildirilmemiştir. Bununla birlikte, Fenistil Jel, çok geniş yüzeye ve zedelenmiş cilde uygulandığında veya kazara fazla miktarda ağızdan alındığında,

H-1 antihistaminiklerin aşırı dozuna özgü bazı semptomlara neden olabilir: Uyuşukluk ile birlikte santral sinir sistemi (SSS) depresyonu (özellikle yetişkinlerde); heyecan, ataksi, halüsinasyonlar, tonik-klonik spazmlar, midriyazis, ağız kuruluğu, yüzde kızarma, idrar retansiyonu ve ateş gibi SSS stimülasyonu ve antimuskarinik etki belirtileri (özellikle çocuklarda). Ayrıca hipotansiyon görülebilir.



TEDAVİ:

Antihistaminiklerin aşırı dozuna karşı spesifik bir antidot yoktur. Ağızdan yüksek dozda ilaç alındığında uygulanan genel acil tedavi uygulanmalıdır: Kusturma, kusturmanın başarısız olduğu durumda gastrik lavaj, aktif kömür, tuz laksatifler ve genel kalp-solunum destekleyici önlemler. Stimülanlar kullanılmamalıdır. Hipotansiyonu tedavi etmek için vazopresörler kullanılabilir.
Anahtar Kelimeler: Fenistil 1 Mg 30 Gr Jel prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fenistil 1 Mg 30 Gr Jel yan etkileri, Fenistil 1 Mg 30 Gr Jel fiyatı, ilaç bilgileri