Ferro-zambo {200 Ml Şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Demir

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Demir gereksiniminde kullanılır. Demir eksikliğine bağlı anemiler, gebelik menstürasyondaki fazla kanama, kronik hemoraji, malabsorbsiyon, nekahatta endikedir.

Kontrendikasyonları:

Hemokromatoz, hemosideraz, Regional enterit, mide ülseri hemolitik anemi ve demir eksikliğine bağlı olmayan anemilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Dışkıyı siyaha boyayabileceği hastaya bildirilmelidir. Oluşabilecek gizil gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır. Aşırı dozdan kaçınılmalıdır. Antasit, tetrasiklin, süt ve süt ürünleri, yumurta, çay, fosfatlar ve kalsiyum tuzları ile birlikte kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma ve gastrointestinal şikayetler gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Demir türevleri tetrasiklinlerin emilimini azaltabilir; bu nedenle aynı zamanda uygulanmamaları gerekir. Magnezyum trisilikat ve karbonat içeren antiasitler, demirin absorpsiyonunu engeller. Bazı antineoplastik ve antilösemik ilaçlar (aminopterin, metotreksat ve diğer pterinik türevleri) folik asidin kompetitif antagonistleri olarak rol oynarlar. Bu yüzden folik asit veya folinik bazlı tüm preparatlar gibi Ferplex Fol uygulanması da neoplastik hastalıklar veya lösemi gibi antifolinik ilaçlarla tedavi gören hastalarda kullanılmamalıdır. Etkinliğin azalmasına yol açabileceği için sülfamid ve trimetoprim gibi antibakteriyel ajanlarla aynı zamanda uygulanmaması gerekir. Süt ve yumurta ile birlikte kullanılması halinde demirin emilimi engellenecektir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x1 ölçek/gün, Çocuklarda 2-3x1 çay kaşığı/gün dozda yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Ferro-zambo {200 Ml Şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ferro-zambo {200 Ml Şişe} yan etkileri, Ferro-zambo {200 Ml Şişe} fiyatı, ilaç bilgileri