Fertodur {30 Tablet Alüminyum Tüp}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Jinekoloji/Ovulasyon stimülanı

Fiyat 0 TL





Formülü:

Bir tablet Fertodur, 200 mg Siklofenil içerir.

Yardımcı maddeler
Mısır nişastası
Jelatin
Magnezyum stearat

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Fertodur, çocuk arzu ediliyorsa, anovulatuar siklusta ve sekonder amenore'de endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelik ve ağır karaciğer hastalıkları

Uyarılar/Önlemler:

Fertodur'la tedavi süresince, bazal temperatürün ölçülmesi önemle tavsiye edilir. Bu ölçümler erken gebelik durumunda hekimin tedaviyi zamanında kesebilmesi için gereklidir. Ölçümler hekime ayrıca siklus gelişmesini kontrol ve gebe kalma şansının olduğu günleri saptayabilme imkanını sağlayacaktır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Sürekli karın ağrıları halinde, hekim haberdar edilmelidir.

Nadiren ortaya çıkabilecek olan sıcak basmaları, iştahsızlık, başağrıları, göğüslerde süt ifrazı ve ovulasyon esnasında Mittelschmerz, herhangi bir tedbire başvurmadan kendiliğinden çabucak geçer.

Çok nadir olgularda, Fertodur tedavisinden sonra karaciğer fonksiyon bozuklukları bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

İki değerlikli demir içeren preparatların gıdalarla ve bazı ilaçlarla (tetrasiklin vd.) birlikte alınması halinde ortaya çıkan etkileşimleıln Ferrum Şurup'un bileşimindeki üç değerlikli demir-hidroksit polimaltoz kompleksi ile gözlenmediği bildirilmiştir

Kullanım şekli ve dozu:

- Anovulatuar siklusKanamanın 5. gününden itibaren, 5 gün süre ile günde 3 defa 1 tablet çiğnenmeden bir miktar mayi ile alınır.Ovulasyon, genelde tedavi başlangıcından sonraki 6. ve 15. günler arasında oluşur. Bu nedenle, cinsi münasebet, tedavinin 6. gününden itibaren başlamalı ve en az 8-10 gün süre ile, her 2 günde bir olmalıdır. Her siklusta gebe kalma şansı sınırlı olduğundan, Fertodur tedavisinin tekrarı (takriben 6 defa) tavsiye edilir.Kanama olmazsa, ancak bir gebeliğin mevcut olmadığı saptandıktan sonra, tedavi tekrarlanır.· Sekonder amenoreBir gebeliğin mevcut olmadığı kesinlik kazandıktan sonra sekonder amenore'de önce medikamentöz yoldan bir kanama sağlanmalıdır. Daha sonra Fertodur tedavisi, anovulatuar siklusta olduğu gibidir.
Anahtar Kelimeler: Fertodur {30 Tablet Alüminyum Tüp} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fertodur {30 Tablet Alüminyum Tüp} yan etkileri, Fertodur {30 Tablet Alüminyum Tüp} fiyatı, ilaç bilgileri