Fervigen {150 Ml Şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Demir

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Demir gereksiniminde kullanılır. Demir eksikliğine bağlı anemiler, gebelik menstürasyondaki fazla kanama, kronik hemoraji, malabsorbsiyon, nekahatte endikedir.

Kontrendikasyonları:

Hemokromatoz, hemosideraz, Regional enterit, mide ülseri hemolitik anemi ve demir eksikliğine bağlı olmayan anemilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Dışkıyı siyaha boyayabileceği hastaya bildirilmelidir. Oluşabilecek gizil gastrointestinal kanamalara karşı dikkatli olunmalıdır. Aşırı dozdan kaçınılmalıdır. Antasit, tetrasiklin, süt ve süt ürünleri, yumurta, çay, fosfatlar ve kalsiyum tuzları ile birlikte kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma ve gastrointestinal şikayetler gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

İki değerlikli demir içeren preparatların gıdalarla ve bazı ilaçlarla (tetrasiklin vd.) birlikte alınması halinde ortaya çıkan etkileşimleıln Ferrum Şurup'un bileşimindeki üç değerlikli demir-hidroksit polimaltoz kompleksi ile gözlenmediği bildirilmiştir

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x1 ölçek/gün, Çocuklarda 2-3x1 çay kaşığı/gün dozda yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Fervigen {150 Ml Şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Fervigen {150 Ml Şişe} yan etkileri, Fervigen {150 Ml Şişe} fiyatı, ilaç bilgileri