Flexi-bar {340 Ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Radyoopak

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Radyolojik incelemelerde kullanılır. Mide, barsak kolon ve rektumun radyolojik incelemelerinde röntgen kontrast maddesi olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Doz fazlası sonucu ciddi yan etkiler oluşur. Tuz Yasaklı bir diyetteyseniz yada böbrek hastasıysanız doktorunuz önermedikçe kullanmayınız.

Uyarılar/Önlemler:

Çocuklarda, kilo kaybetmiş yetişkinlerde ve kolon rahatsızlığı olan hastalarda rektum yolu ile uygulamada kolon perforasyon riski artmaktadır. Kalp rahatsızlığı olan yaşlı hastalarda lavman uygulamasında gerekli önlemler alınmalıdır. Lavman kullanan kişinin bilinçli olması, brütal hareketlerde barsak peferasyonuna ve bunun sonucu peritonite veya intravazasyon sonucu emboliye neden olabileceği bilinmelidir. Ülseratif koliti olanlarda belirtileri ağırlaştırabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kabızlık, kardiyak aritmi ve kolonda genişleme gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Her hangi bir ilaçla etkileşmesine rastlanmamıştır.

Kullanım şekli ve dozu:

Şişeye yarım çay bardağı su ilave edilerek, mide incelemelerinde 1 ambalaj, barsak incelemelerinde 1.5-2 ambalaj, kolon incelemelerinde 6 saat arayla 2 ambalaj, lavman yolu ile kolon incelemelerinde 3 ambalaj kullanılır. Barsak incelemelerinde preparat kullanımından 1/2-1 1/2 saat sonra ve kolon incelemelerinde son preparat kullanımından 8 saat sonra film çekimi gerçekleştirilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Flexi-bar {340 Ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Flexi-bar {340 Ml} yan etkileri, Flexi-bar {340 Ml} fiyatı, ilaç bilgileri