Galaktomin {2.5 mg 30 Kapsül Blister Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Terra İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Onkoloji/Dopaminerjik reseptör agonisti, prolaktin inhibitörü

Fiyat 0 TL





Formülü:

Bromocriptine mesilate,2.5 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Prolaktine bağlı menstrüel siklus bozukluğu, kadın infertilitesi, amenore, luteal faz yetmezliği, ilaca bağlı hiperprolaktinemik bozukluklar, premenstrüel semptomlar, prolaktinomlar, akromegali laktasyon inhibisyonu, selim meme hastalıkları, prolaktine bağlı erkek hipogonadizmi, puerperal mastit, fibroksik mastopati, endomastodini ile idiopatik ve postensefalitik parkinsonda.

Kontrendikasyonları:

Ergo alkoloidlerine duyarlı kişilerde ve angina pektoriste kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat yemeklerle birlikte kullanılmalıdır. Tedavi süresince kontraseptif kullanılmaz. (oral kontraseptifler prolaktin konsantrasyonunu arttırabilirler). Gebelerde, laktasyonda ve 15 yaşından küçüklerde kullanılmaz. Peptik ülseri de olan akromegalili hastalarda kullanılmaması önerilir. Plevrapulmoner belirti gosteren hastalarda tedavi kesilmelidir. Alkol, eritromisin, oral kontraseptifler ve antihipertansif ilaçlarla birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hipotansiyon, bulantı, baş dönmesi, kusma, eritromelalji, halüsinasyon, diskinazi ve karın ağrısı gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Belirtilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz prolaktinomda 30 mg, hipogonadizm ve galaktorede 5-30 mg, akromegalide 20-30 mg ve parkinsonda 10-40 mg'dır. Tedaviye düşük dozlarla başlanmalı ve 2-3 günlük aralıklarla arttırılmalıdır. Max.günlük doz 100 mg'dır.
Anahtar Kelimeler: Galaktomin {2.5 mg 30 Kapsül Blister Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Galaktomin {2.5 mg 30 Kapsül Blister Ambalaj} yan etkileri, Galaktomin {2.5 mg 30 Kapsül Blister Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri