Gamakuil 400 Mg 40 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Embil İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Phenprobamat

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Santral etkili kas gevşetici

Fiyat 5 TL

Barkod No 8699584090044





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatolojide;Eklem romatizması ile birlikte bulunan kas ağrılarında , kramplarda, diskopatide, spendilartoza bel ağrlarında, lumbago ve siataljide, boyun ve kol ağrılarında, aşırı yorgunluğa, strese ya da travmaya bağlı kas ağrılarında kullanılır. Ortopedide;Yukardaki endikesyonların dışında travmaya bağlı ağrılı ödemde de kullanılır.Nöropsikiyatride;Kas kontrendikasyonuna bağlı gerginlik, baş ağrılarında, sahne ve yarışma heycanında, ruhsal gerginliklere, elektro- konvülsif tedaviden önce kullanılabilir. Diş hekimliğinde; Diş çekiminden önce, alınırken ağrılı çene kısımlarında kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Fenprobomat ya da türevlerine karşı aşırı duyarlılığı bulunanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelerede, çocuk emzirenlerde, çocuklarda, myasthenia gravis'de kullanılmamalıdır. Ayrıca fiziksel ve mantal performansı azaltabileceğinden, araba kullananlar ile yüksekte hassas işlerde çalışanlarda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren uyku hali yorgunluk, halsizlik, parestezi yapabilir. Ayrıca bulantı , kusma, ishal, baş ağrısı, anksiyete, baş dönmesi , ataksi ve görme bozukluğu da görülebelir. Allerjik deri reaksiyonları çok enderdir. İlacın kesilmesi ile geçer.

İlaç etkileşimleri:

Alkol, santral sinir sistemi depresanları ve psikotropik ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3x1-2 draje/gün dozda tok karına kullanılır. Supozituvar formu, gamakuil draje formunu oral yolla alamayan kişiler için tercih edilir. Günde 3x1-3 supozituvar rektal yolla uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Gamakuil 400 Mg 40 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gamakuil 400 Mg 40 Film Tablet yan etkileri, Gamakuil 400 Mg 40 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri