Gargarex 30 Ml Oral Sprey {Karton kutuda 30 ml'lik beyaz plastik şişelerde.}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde:

Kategori: Solunum Sistemi/Boğaz Preparatları

Fiyat 0 TL





Formülü:

Bir ambalaj; 0.150g klorheksidin glukonat, yardımcı madde olarak da sorbitol (%70), polioksietilen hidrojene kastor yağı, nane yağı, etil alkol ve deiyonize su içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gargarex oral spreyin etken maddesi olan klorheksidin glukonat düşük konsantrasyonlarda bakteriostatik, yüksek konsantrasyonlarda bakterisidal etkili katyonik bir antiseptiktir. Klorheksidin glukonat infeksiyonlara sıklıkla neden olan Pseudomonas aeruginase, Escherichia Coli, Aerobacter ve Proteus Mirabilite vb. mikroorganizmaların gram pozitif ve gram negatif suşlarının en dirençli olanları dahil birçoğuna da etkilidir.

Kontrendikasyonları:

Klorheksidin glukonata daha önce aşırı duyarlılık reaksiyonu göstermiş olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

 Göz, kulak ve burun mukozaları ile beyin zarına temas ettirilmemelidir. Kafa ve omurga yaralanmalarında ve perfore kulak zarı bulunan hastalarda ameliyat öncesi klorheksidin glukonat kullanmak sakıncalıdır. Yalnız ağız için kullanılır. 

Yan etkiler/Advers etkiler:

Klorheksidin glukonat ağız içinde dil ve diş üzerindeki renk değişikliğine sebep olabilir. Klorheksidin ile tedavide tad almada değişiklikler oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Klorheksidin glukonat anyonik ajanlarla ve sabunlarla geçimsizdir.

Kullanım şekli ve dozu:

Sabah ve akşam 1 defada 5-6 kez püskürtmek suretiyle kullanılır. Sprey ucundaki aplikatörü istenilen bölgeye yönlendirerek püskürtünüz.

Anahtar Kelimeler: Gargarex 30 Ml Oral Sprey {Karton kutuda 30 ml'lik beyaz plastik şişelerde.} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gargarex 30 Ml Oral Sprey {Karton kutuda 30 ml'lik beyaz plastik şişelerde.} yan etkileri, Gargarex 30 Ml Oral Sprey {Karton kutuda 30 ml'lik beyaz plastik şişelerde.} fiyatı, ilaç bilgileri