Gastifam 40 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Famotidin

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/H2 Reseptör Blokörü

Fiyat 4.63 TL

Barkod No 8699523090098





Formülü:

1 film tablet;Famotidin 40 mg
Yardımcı madde: Titandioksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gastifam 40 mg Film Tablet Duodenal ülser, Selim gastrik ülser, Zollinger Ellison sendromu ve duodenal ülser nükslerinin önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Famotidine karşı hassas kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gastrik ülser vakalarında tedaviye başlamadan önce ülserin habis olup olmadığı araştırılmalıdır. Renal fonksiyon bozukluğu olan kişilerde doz azaltılarak kullanılmalıdır. Hamilelerde ve emzikli kadınlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı, baş dönmesi, ishal, flatulans, bulantı, iştahsızlık, nadiren oryantasyon bozukluğu ve halüsinasyon görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Duodenal Ülser Başlangıç Tedavisinde, 4-8 hafta süre ile önerilen doz gece yatmadan önce alınan 40 mg'lık bir tablettir. Endoskopik muayene sonuçlarına göre tedavi süresi tayin edilir.
İdame Tedavisi : Duodenal Ülserlerde nükslerin önlenmesi için yapılan idame tedavisinde önerilen günlük doz gece yatmadan önce alınan 40 mg'lık yarım tablettir. Tedavi genelde 6 ay sürer, bu süre endoskopik muayene neticesine göre uzar veya kısalır.
Selim Gastrik Ülser : Tedavi süresi 4-6 hafta olup doz gece yatmadan önce alınan 40mg'lık bir tablettir. Tedavi süresini endoskopik muayene neticesi belirler.
Zollinger Ellison Sendromu : Tedaviye her 6 saatte bir alınan 40 mg'lık yarım tablet ile başlanır. Verilen doz ve tedavi süresi klinik gözlemlere göre belirlenir.
Anahtar Kelimeler: Gastifam 40 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gastifam 40 Mg 30 Tablet yan etkileri, Gastifam 40 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri