Gastroguanil {20 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antidiyareik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Yaz ishallerinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bilinen bir kontrendikasyonu yoktur. Bununla birlikte, tüm ilaçlarda olduğu gibi, Famotidin de aşırı duyarlılığa neden olduğunda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Gastrik ülserlerde Famotidin tedavisine başlanmadan önce ülserin habis tabiatlı olmadığının kesinlikle kanıtlanmış olması gerekmektedir. Aksi halde, mide kanseri belirtilerinin maskelenmesine ve böylelikle de tanı konmasının gecikmesine neden olunabilir. Özellikle uzun süreli tedavilerde, etki ve muhtemel yan etkileri açısından hasta belirli aralıklarla hekim tarafından izlenmelidir. Yaşlılarda doz ayarlaması yapılmalıdır. Çocuklardaki emniyet ve etkinliği henüz tespit edilmemiştir.

Gebelikte Kullanımı:
Gastrofam, tüm diğer ilaçlarda olduğu gibi, gebelik ve emzirme dönemlerinde ancak gerçekten gerekli görüldüğü durumlarda doktor tavsiyesi ve kontrolu altında kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Allerjik reaksiyonlar ve gastrointestinal şikayet gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Famotidin ile diğer ilaçlar arasında herhangi bir etkileşim tespit edilmemiştir. Gerektiği takdirde antiasitlerle birlikte verilebilir. Famotidin' in 20 mg dozda alınımından sonra uygulanan Procainamid' in ve majör metabolitilnin tubuler atılımında herhangi bir değişiklik görülmemiştir. Famotidin uygulanımı sırasında alınan warfarin, teofilin, nifepidin, metaprolol, antipirin, aminopirin gibi ilaçların vücuttaki biyolojik yıkım süreçlerinde herhangi bir farklılık ortaya çıkmamıştır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 4-5x2 tablet/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Gastroguanil {20 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gastroguanil {20 Tablet} yan etkileri, Gastroguanil {20 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri