Gastrosidin 40 Mg 30 Film Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş
Etken Madde: Famotidin
Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/H2 Reseptör Blokörü
Fiyat 9,02 TL
Barkod No 8699502090309
Formülü:
Her Gastrosidin 40 mg film tablette,Famotidin 40 mg
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
•Duodenum ülseri•Selim mide ülseri
•Midede aşırı salgıyla birlikte bulunan hastalıklar (Zollinger-Ellison Sendromu)
•Duodenum ülseri nükslerinden korunma.
•Gastro-özofajiyal reflü hastalığı
Kontrendikasyonları:
Gastrosidin kullanımında bilinen bir kontrendikasyonu yoktur. Bununla birlikte, bütün ilaçlarda olduğu gibi, Gastrosidin'e aşırı duyarlılık gösteren hastalarda kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:
Gastrik ülserde Gastrosidin tedavisine başlanmadan önce, ülserin selim tabiatı doğrulanmış olmalıdır.Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi <10 ml>
Özellikle uzun süreli tedavilerde, ilacın etki ve muhtemel yan etkileri açısından hasta belirli aralıklarla hekim gözetiminde bulunmalıdır.
Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım
Gastrosidin, diğer ilaçlarda olduğu gibi gebelik ve emzirme döneminde, ancak muhakkak endike olduğu durumlarda ve yakın hekim denetimi altında kullanılmalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Geniş çaptaki klinik uygulamalarda ilacın çok iyi tolere edildiği saptanmıştır. Tıbbi yayınlarda genel yan etki oranı % 3-7 arasındadır. Baş ağrısı, baş dönmesi, kabızlık ve diyare bildirilen yan etkiler arasındadır. Daha az sıklıkta bildirilen yan etkileri arasında bulantı ve/veya kusma, karın ağrısı ya da distansiyon, iştahsızlık, halsizlik, deri döküntüsü, kaşıntı ve ürtiker, serum transaminazlarında yükselme, kolestatik sarılık, anafilaksi, anjiyoödem, artralji, kas krampları, geçici depresyon, anksiyete bozuklukları, ajitasyon, oryantasyon bozukluğu ve halüsinasyon bulunur. H2-reseptörlerininin çok ender olarak toksik epidermal nekrolize yol açtığı bildirilmiştir. Pansitopeni, lökopeni ve bazı hastalarda mevcut karaciğer hastalığının ağırlaştırıldığı bildirilmiş olmakla birlikte, bunların famotidin tedavisine bağlı olduğu kanıtlanmamıştır.İlaç etkileşimleri:
Famatodinin bilinen bir etkileşimi yoktur. Gastrosidin, karaciğerde sitokrom P450 enzim sistemi ile metabolize edilen ilaçların metabolizmasını etkilemez.Kullanım şekli ve dozu:
Duodenum ÜlseriBaşlangıç tedavisi: Öğütlenen doz akşamları yatmadan önce 40 mg'lık bir tablettir. Tedavi süresi 4-8 haftadır. Endoskopik bulgulara bağlı olarak tedavi süresi kısaltılabilir. Uygulamaların çoğunda, 4 haftalık tedavinin sonunda duodenum ülserlerinin iyileştiği görülmektedir. İlk 4 haftadan sonraki kontrollerde ülser iyileşmediği takdirde, tedaviye 4 hafta daha devam edilir.
İdame tedavisi: Duodenum ülseri nükslerini önlemek için akşam yatmadan önce 20 mg öğütlenir. Tedaviye genellikle 6 ay devam edilir.
Selim Mide Ülseri
Öğütlenen Gastrosidin dozu günde 1 defa (akşam yatmadan önce) 40 mg'lık bir tablettir. Tedavi süresi 4-8 haftadır. Endoskopik kontrollerde tam iyileşme görülürse bu süre kısaltılabilir.
Zollinger-Ellison Sendromu
Daha önce antisekretuvar tedavi görmemiş hastalara, her 6 saatte 20 mg famotidin verilir. Doz hastanın gereksinimine uygun olarak düzenlenmeli ve tedavi süresi klinik göstergelere göre uzatılmalıdır. Klinik uygulamalarda bu tür hastalara, belirgin bir yan etkiye rastlanmadan, günde 800 mg'a varan dozlar uygulanabilmiştir.
Gastro-özofajiyal Reflü Hastalığı
Gastro-özofajiyal reflü hastalığının semptomatik tedavisinde günde iki defa 20 mg famotidin önerilir. Hastaların çoğunda iki hafta içinde düzelme görülür. Bu tedaviye gerekirse 6-12 hafta devam edilir.
Gastro-özofajiyal reflü hastalığına özofagus erozyonu ya da ülserasyonu eşlik ediyorsa, tedaviye günde iki defa 40 mg famotidin ile başlanmalı ve bu tedaviye 6-12 hafta devam edilmelidir.
İdame tedavisi: Gastro-özofajiyal reflü hastalığına bağlı semptomların ve erozyon ya da ülserlerin nüks etmesini önlemek için günde iki defa 20 mg famotidin önerilir.
Böbrek yetmezliği olanlarda kullanım
Kreatinin klirensi dakikada 10 mL'nin altında olan ağır böbrek yetmezlikli hastalarda önerilen doz akşamları 20 mg'dır.
DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK ÖNLEMLER
Deney hayvanlarındaki uygulamalarda Gastrosidin'in selektif ve nispi olarak non-toksik bir ilaç olduğu kanıtlanmıştır.
İnsanlarda, kazara alınan ileri derecede aşırı dozlarda hastaya genel destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Gastrosidin 40 Mg 30 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gastrosidin 40 Mg 30 Film Tablet yan etkileri, Gastrosidin 40 Mg 30 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri