Gayaben 150 Ml Şurup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Difenhidramin HCL + Guaifenesin + Karbetapentan + Potasyum sülfat

Kategori: Solunum Sistemi/Antitüssif

Fiyat 3,1 TL

Barkod No 8699569570035





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Soğuk algınlığı, gripal enfeksiyonlar ve allerji gibi nedenlerle boğaz ve bronşların tahrişine bağlı öksürüklerin hafifletilmesi ve semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Antihistaminiklere karşı aşırı duyarlı olanlarda ve 3 aydan küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

İlacın kullanımına karşın öksürüğün geçmediği durumlarda hekime başvurulmalıdır. Şurup antihistaminik etkisi nedeniyle uyuşukluk, uyuklama hali ve refleks kaybına neden olabileceğinden tehlikeli makina ve motorlu araç kullanımı, yüksek yerlerde çalışmak gibi durumlarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu gibi işlerde çalışılması durumunda kullanılmamalıdır. Şurupla birlikte sedatifler, hipnotikler başka antihistaminikli ilaçlar veya alkol depresan etkiyi artıracağından kullanılmamalıdır. Bileşiminde bulunan tartarazin nedeniyle duyarlılık reaksiyonları oluşabilir. 1 yaşından küçük çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır. Nöbet türü hastalığı olan bebek ve çocuklar (epilepsi gibi) ilaç kullanımı süresince yakından izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Antihistaminikler bazı kişilerde uyuşukluk, uyuklama, baş dönmesi, ağız kuruluğu yapabilir.



İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

12 yaşın üzerinde ve erişkinlerde 4-6 saat ara ile günde 3-6 defa 10-20 ml (1-2 ölçek) dozunda uygulanmalıdır. Günlük doz 120 ml'yi (12 ölçek) aşmamalıdır. 6-12 yaş arası çocuklarda 4-6 saat ara ile günde 3-6 defa 5-10 ml (1/2-1 ölçek) dozunda uygulanmalıdır. Günlük doz 60 ml'yi (6 ölçek) aşmamalıdır. 2-6 yaş arası çocuklarda 4-6 saat ara ile günde 3-6 defa 2.5-5 ml (1/4-1/2 ölçek) dozunda uygulanmalıdır. Günlük doz 30 ml'yi (3 ölçek) aşmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Gayaben 150 Ml Şurup prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gayaben 150 Ml Şurup yan etkileri, Gayaben 150 Ml Şurup fiyatı, ilaç bilgileri