Genthaver Oft. %3 5 Ml Damla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Biosel İlaç Sanayi Ve Ticaret A. Ş.

Etken Madde: Gentamisin Sulfat

Kategori: Diğer/Antibiyotik

Fiyat 1,42 TL

Barkod No 8699788610017





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gözün dış kısmında ve yardımcı organlarında duyarlı bakterilerilerle oluşan konjunktivit, kornea ülseri, blefarit, blefarokonjuktivit. Meibom bezlerinin akut iltihabı, dekriyosistit gibi enfeksiyonlar ile dış kulak yolunun duyarlı bakterilerle oluşan enfeksiyonlarının topikal tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki bir maddeye aşırı duyarlı olanlarda konterndikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Antibiyotiklerin lokal olarak uzun süre kullanılması duyarlı olmayan mikroorganizmaların örneğin fungusların üremesine yola açabilir. Bu görüldüğü traktirde veya damla kullanılırken irritasyon veya allerji belirtileri husule gelirse, ilaç kesilmelli ve uygun bir tedaviye başlanmalıdır. Daima yeni açılmış şişeden taze olarak kullanılmalıdır. açılmış şişe kullnılacaksa 15 günden fazla kullnılmamalıdır. Damla dıştan uygulamak içindir. Hiçbir zaman subkonjunktival enjeksiyon şeklinde verilmeli, gözün ön kamerrasına sokulmamalı ve kulak zarında delinme mevcut ise kullanılmamalıdır. gözde kontakt lens takılı iken uygulanmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadir olarak gözde irritasyona, kulakta yanma ve batma hissine neden olabilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Damla: Hasta göze her 4 saatte bir 1-2 damla uygulanır. Ağır enfeksiyonlarda saat başı 2 damla damlatılabilir. Tedaviye klinik ve bakteriyolojik iyileşme husule geldikten 1-2 gün sonraya kadar devam edilebilir. Dış kulak yolu enfeksiyonlarında dış kulak kanalı temizlendikten sonra günde 3-4 defa 2-4 damla damlatılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Genthaver Oft. %3 5 Ml Damla prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Genthaver Oft. %3 5 Ml Damla yan etkileri, Genthaver Oft. %3 5 Ml Damla fiyatı, ilaç bilgileri