Geralgine-m 5 Ml 250 Mg 100 Ml Şurup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Metamizol Sodyum

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Analjezik, Antipiretik, Antienflamatuvar

Fiyat 2.69 TL

Barkod No 8699523570019





Formülü:

5 ml'lik 1 ölçek;
Metamizol Sodyum 250 mg

Yardımcı Maddeler : Şeker, Sodyum Formaldehitbisülfit, Potasyum Sorbat, Sodyum Benzoat, Eritrosin, Ess. Frambuaz içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Şiddetli akut ve kronik ağrılar (örneğin romatizmal hastalıklardaki ağrılar, baş ve diş
ağrıları, tümör ağrıları, yaralanmalar, postoperatif ağrılar.)
- Mide - barsak kanalına, safra yollarına, böbrek ve alt idrar yollarına ait şiddetli akut
ve kronik ağrılar.
- Başka önlemlerle, örneğin soğuk nemli kompresle düşürülemeyen yüksek ateş.

Kontrendikasyonları:

Metamizol allerjisi veya entoleransı bilinen hastalarda, hepatik porfirin vakalarında, kan diskrazileri gibi bazı metabolizma hastalıklarında ve doğuştan glikoz - 6 fosfat dehidrogenaz noksanlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Metamizol kullanımına bağlı olarak ciddi kan tablosu bozuklukları (agranülositoz) ve aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Uzun süreli kullanımlarda sıklıkla kan kontrolleri yapılmalıdır. Yüksek ateş, titreme, kan sedimantasyon hızının çok artması, ağız, boğaz ve genitoüriner bölgelerde ağrı, yanma ve ülserasyon, lenfadenopati gibi agranülositoz semptomlarının tespit edilmesi halinde ilaç derhal kesilmelidir. Kan basıncı 100 mm/mg altında olan çocuklarda, dolaşımı stabl olmayanlarda (örn; miyokard enfarktüsünde kalp yetmezliği başlıyorsa, politravmalarda), kan yapımı bozulmuş olanlarda (örn; sitostatik tedavi sonucu) çok dikkatli ve yalnız doktor gözetiminde kullanılmalıdır.
- Bronş astması veya özellikle saman nezlesi şeklinde belirtilerin eşlik ettiği kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalar veya çeşitli ağrı ve romatizma ilaçlarına karşı aşırı duyarlığı (analjezik astması, analjezik entoleransı) olan hastalar Geralgine-M Şurup kullandıkları zaman astma ve şoka maruz kalabilirler. Bu tip hastalar ilacı doktor gözetiminde kullanmalıdır.
- Aynı öneri az miktarda alkol aldıkları zaman aksıran, gözleri yaşaran, yüzde şiddetli kızarmadan şikayet eden veya besin maddelerine, kürklere, saç boyalarına, konservasyon maddelerine karşı deri reaksiyonları, kaşıntı, ürtiker gibi aşırı duyarlık reaksiyonları gösteren hastalar için de geçerlidir.
- Zaman zaman idrarın renginde kızarma görülebilir. Bu durum zararsızdır. Metaboliti rubazonik asidin itrahına bağlıdır.
- Gebelik süresinde, özellikle ilk üç ayında ancak hekim tavsiyesiyle kullanılabilir. Kesin bir endikasyon yoksa kullanılmamalıdır.
- Başka uygun bir alternatif analjezik ve antipiretik olmayan ciddi durumlarda ancak doktor tavsiyesiyle kullanılabilir. Böbrek fonksiyonu ile etkileşme olasılığı nedeniyle tıbbi zorunluluk olmadıkça 3 ayın altındaki ve 5 kg.dan düşük ağırlıktaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
- Ağrı kesici ilaçlar doktorun önerisi olmadan, uzun süre ve yüksek dozlarda alınmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İlaca hassasiyeti olan kişilerde, aşırı duyarlılık belirtileri görülür. Kan tablosunda bozukluklara yol açabilir. (Uyarılar bölümünü okuyunuz.) Başlıca yan etkileri aşırı duyarlılık reaksiyonlarından ileri gelmektedir. Bunların en önemlisi şok agranülositoz, lökopeni, trombositopeni gibi kan tablosu bozukluklarıdır. Her iki reaskiyonda nadiren görülen ancak hayatı tehdit edici olup, komplikasyonsuz uygulamadan sonra dahi ortaya çıkabilir. Uzun süreli kullanımda kan kontrolleri yapılmalıdır.
Agranülositoz yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, ağız, burun, boğaz, genital ve anal bölgede enflamatuar lezyonlar gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. İlaca son verildiğinde belirtiler normale döner. Bu nedenle genel durumda beklenmedik bir bozulma olursa özellikle ağız, burun, boğazda ağrılı mukoza değişiklikleri görülür veya ateş düşmez aksine yükselir ise ilacın kullanımına derhal son verilmelidir.
Trombositopeni kendini deri ve mukozada peteşi şeklinde kanamalarla belli eder. Şok tablosu soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü şeklinde ortaya çıkabilir. Yüzde şişkinlik, kaşıntı, kalp bölgesinde darlık hissi, nabızda artış, kol ve bacaklarda soğukluk hissi olabilir. Bu durumda derhal doktora başvurulmalıdır. Doktor gelinceye kadar hasta başı arkaya gelecek şekilde yatırılmalı ve solunum yolu açık tutulmalıdır. Nadir olgularda, özellikle anamnezinde böbrek hastalığı olanlarda veya aşırı dozda, idrar yapımının azalması, tamamen durması, protein itrahında artış gibi geçici böbrek bozuklukları görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Alkolle birlikte kullanılmamalıdır. Birbirlerinin etkisini artırabilir. Siklosporin ile birlikte kullanıldığında siklosporin seviyesi düşebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
15 yaş ve üzerindeki genç ve yetişkinler : 2-4 kaşık (500-1000 mg), max.doz 4 x 4 kaşığa kadar (4000 mg'a kadar)
Çocuklar 16-23 kg(4-6 yaş):1-1,5 kaşık(250-375 mg), max.doz 4 x 1,5 kaşığa kadar (1500 mg'a kadar)
Çocuklar 24-30 kg(7-9 yaş):1-2 kaşık(250-500 mg), max.doz 4 x 2 kaşığa kadar (2000 mg'a kadar)
Çocuklar 31-45 kg(10-12 yaş): 1,5-3 kaşık(375-750 mg), max.doz 4 x 3 kaşığa kadar (3000 mg'a kadar)
Çocuklar 46-53 kg(13-14 yaş): 2-3,5 kaşık(500-875 mg), max.doz 4 x 3,5 kaşığa kadar (3500 mg'a kadar)

Süt çocukları ve küçük çocuklar 5-8 kg(3-11 aylık): 1/4 - 1/2 kaşık(62,5-125 mg), max.doz 4 x 1/2 kaşığa kadar (500 mg'a kadar)
1/2 -1 kaşık(125-250 mg), max.doz 4 x 1 kaşığa kadar (1000 mg'a kadar)

1 kaşık Geralgine-m Şurup (5 ml) içinde 250 mg Metamizol Sodyum vardır. Kaşığın ½ ve ¼'lük miktarları kullanılabilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ : Doz aşımı halinde hasta hemen kusturulmalı veya midesi yıkanmalıdır. Bu arada solunum yolları açık tutulmalıdır.
Şoka girmiş ve hipotansiyonu olan hastalara intravenöz sıvılar ve noradrenalin verilmelidir. Eğer konvülsüyonlar mevcutsa intravenöz olarak diazepam veya tiopental yapılmalıdır. Ayrıca Metamizol'ün uzaklaştırılması için diyaliz de denenebilir. Bu da mümkün olmazsa diüretik ve sıvılarla eliminasyon hızlandırılmaya çalışılmalıdır. Kullandıktan sonra kapağı sıkıca kapatınız.
Anahtar Kelimeler: Geralgine-m 5 Ml 250 Mg 100 Ml Şurup prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Geralgine-m 5 Ml 250 Mg 100 Ml Şurup yan etkileri, Geralgine-m 5 Ml 250 Mg 100 Ml Şurup fiyatı, ilaç bilgileri