Glucagen Hypokit 1 Mg 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Glucagon Hcl

Kategori: Antidiyabetik, Tatlandırıcılar/Antihipoglisemik

Fiyat 36,49 TL

Barkod No 8699676790326





Formülü:

Flakon içinde aktif madde: Glukagon (hidroklorür olarak) 1mg (1IU). Diğer maddeler: Laktoz 107 mg. Çözücü (disposable şırınga içinde): enjeksiyon için steril su 1 mL.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Diyabet tedavisi için oral hipoglisemik ajan veya insülin kullanan hastalarda meydana gelebilecek ciddi hipoglisemik reaksiyonların tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Feokromositoma, glukagonoma ve insülinomada kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Glukagon ancak karaciğerde glikojenin var olduğu durumlarda etkilidir. Bu yüzden açlık, adrenal yetmezliği, alkole bağlı hipoglisemi veya kronik hipoglisemisi olan hastalardaki etkisi beklenenden azdır. Solüsyon içinde lifçikler veya erimeyen partiküller görülürse preparat kullanılmamalıdır. Flakonun kapağı sıkıca kapalı değilse veya plastik kutu açılmış ise paket iade edilmelidir.
Gebelik ve laktasyonda kullanımı: : Özel bir önlem alınması gerekmez. Plasentadan geçmez.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ciddi yan etki bildirilmemiştir. Nadiren bulantı ve kusma görülebilir. Glukagon bir polipeptid olduğu için teorik olarak aşırı duyarlık olasılığı mevcuttur. Toksisite bildirilmemiştir.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

İnsülin veya tabletlerle tedavi edilen diyabetlilerde bazı durumlarda kan şekeri düzeyi çok düşebilir. Ciddi vakalarda hastada bilinç kaybı gelişebilir. Kan şekerinin düşmesi acilen tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Glukagon enjeksiyonu bu durumun tedavisi için emniyetli bir yoldur. GlucaGen® 1 mg HypoKit deri altına, kas içine veya damar içine enjekte edilebilir. Enjeksiyonu deri altına veya baldır ya da kalça kasının içine yapınız. Kullandığınız şırıngayı kutusunun içine geri koyarak uygun biçimde atınız. Tıbbi yardım için bir doktora veya hastaneye başvurunuz. Tıbbi personel tarafından uygulanması: 1 mg GlucaGen®'in tümünü 1 mL çözücü ile kullanmadan hemen önce eritiniz. 0.5-1.0 mg (kg başına 20 mikrogram) dozda, deri altına, kas içine veya damar içine enjekte ediniz. Eğer hasta 10-15 dakika içinde cevap vermezse, intravenöz glukoz uygulayınız. Hasta tedaviye cevap verdiğinde, karaciğer glikojenini takviye etmek ve sekonder hipoglisemiyi önlemek için oral yolla karbonhidrat veriniz.

Doz aşımı: Bildirilmemiştir. GlukaGen® iyi tolere edilir.
Anahtar Kelimeler: Glucagen Hypokit 1 Mg 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Glucagen Hypokit 1 Mg 1 Flakon yan etkileri, Glucagen Hypokit 1 Mg 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri