Glurenorm 30 Mg 60 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş
Etken Madde: Glikuidon
Kategori: Antidiyabetik, Tatlandırıcılar/Hipoglisemik
Fiyat 8,21 TL
Barkod No 8699502012554
Formülü:
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Orta yaşlı ve yaşlı insüline bağlı olmayan hastalardaki diabetes mellitusun tedavisinde kullanılır.Kontrendikasyonları:
İnsüline bağlı diyabette diyabet koması ve pre-komasında asidoz ve ketozla komplike olmuş diyabette sülfonamidlere karşı alerji durumunda veya gebelikte kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:
Optimal doz sağlanana kadar medikasyon, hastanın taşıt aracı kullanma ya da tam konsantrasyon gerektiren bir mesleği sürdürme yeteneğini azaltabileceğinden doz ayarlama döneminde veya başka bir ilaçtan Glurenorm'a geçildiğinde özel bir dikkat gösterilmelidir. Glurenorm, genelde böbrek hastaları tarafından iyi tolere edilir, ancak ağır böbrek yetmezliğinde özellikle dikkatli bir tıbbi gözetim gereklidir. Porfiriası ve ağır karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Tedavi sırasında halsizlik ve hastalık belirtileri (hipoglisemi belirtileri,ateş,deri döküntüleri,bulantı görüldüğünde gecikmeden hekime başvurulmalıdır. Hasta tedavi sırasında gebe kalırsa Glurenorm kesilmeli ve derhal hekime danışılmalıdır. Diabetli hastaların kardiyovasküler hastalıklara eğilimi vardır. Bu özel risk ancak tıbbi olarak önerilen diyete sıkı bir gözetim altında uyulmasıyla azaltılabilir. Diabetes mellitus tedavisinde kullanılan oral formdaki ilaçların tümünde olduğu gibi, hastanın öğün atlaması ya da hekimin doz önerilerine uymaması kan şeker düzeyini önemli ölçüde düşürebilir ve dikkat kaybına yol açabilir.Hipoglisemik bir reaksiyon ortaya çıktığında bu durum çoğunlukla şeker, şekerleme,veya tatlı içeceklerin alımıyla düzelir. Hipoglisemik durum devam ederse derhal bir hekime başvurmak gerekir.Hasta ilacı günde 2-3 doz alıyorsa ve 3 öğünden birini yemeyi unuttuysa, o dozu almamalıdır.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Seyrek olarak hipoglisemik reaksiyonlar, alerjik deri reaksiyonları hematopoetik değişimler ve gastrointestinal tahammülsüz bildirilmiştir.İlaç etkileşimleri:
Sülfonilüre türünden hipoglisemik ilaçların ektisi fiziksel egzersiz, stres, alkol veya salisilatlar, fenilbutazon preparatları, tüberkülostatikler, kloramfenikol,tetrasiklin bileşikleri, kumarin türevleri, MAO inhibitörleri ve beta-reseptör blokerleri tarafından güçlendirilebilir.Klorpromazin, sempatikomimetik ilaçlar, kortikosteroidler, triod hormanları, oral kontraseptifler ve nikotin asit içeren preparatların birlikte alınması sonucunda hipoglisemik etkide bir azalma görülmesi mümkündür.
Glurenorm hastanın alkole karşı toleransını azaltabilir.
Kullanım şekli ve dozu:
Başlangıç tedavisiGlurenorm tedavisi çoğunlukla kahvaltıda ½ tabletle (15 mg) başlar. Doz yeterli olmadığı takdirde, hekimin talimatları doğrultusunda kademeli olarak arttırılır. Günde 4 tabletin (120 mg) üzerindeki toplam dozların, hastalığın denetiminde çoğunlukla daha fazla bir düzelme sağlamadığı bilinmelidir.
Başka ilaçtan Glurenorm kullanımına geçiş
Diyabetik denetimde hastanın mevcut durumu başlangıç dozunu belirleyecektir. Diğer bir antidiyabetik ilaçtan Glurenorm tedavisine geçilirken, 1 tablet(30 mg) Glurenorm'un etkisi yaklaşık 1000 mg tolbutamide eşdeğer olduğu bilinmelidir. Başlangıç dozu çoğunlukla ½ ile 1 tablettir. Dozaj yalnızca hekime danışılarak arttırılabilir. Önerilen günlük doz 2 tableten fazla değilse, Glurenorm kahvaltıda tek doz halinde alınabilir. Ancak , günde 2 veya 3 defalık dozlarla daha iyi bir denetim sağlanabilir. Glurenorm tabletler yemeklerden önce (en fazla ½ saat önce) alınmalıdır.
DOZ AŞIMI:Hipoglisemik reaksiyonlar, mide bozuklukları ve alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.
Tedavi :Oral ya da intravenöz yoldan derhal glikoz verilir. Alerjik reaksiyon durumunda, Glurenorm tedavisi kesilmeli ve başka bir oral antidiyabetik ilaç ya da insülin kullanımına geçilmelidir.
Anahtar Kelimeler: Glurenorm 30 Mg 60 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Glurenorm 30 Mg 60 Tablet yan etkileri, Glurenorm 30 Mg 60 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri