Gonaphene {10 Tablet Blister Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Organon İlaçları A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Ovulasyon uyarıcısı

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

1.Klomifen sitrat, eşleri fertil ve potent olup, gebe kalmak isteyen kadınlarda ovulasyon yetersizliği vakalarında kullanılır.2. Klomifen sitrat ayrıca polikstik over sendromu ve bazı durumlarda gonadotropinlere ilave olarak ve in-vitro fertilizasyon programlarında da kullanılır. Klomifon sitrat ancak aşağıdaki durumların varlığında uygulanabilir. - Normal karaciğer fonksiyonu, -Normal endojen estrojen fizyolojik aktivitesi (vaginal amear, endometrial biyopsi, serum veya üriner estrojen tayini veya progesterona yanıt olarak kanama ile tespit edileceği üzere.) Azalmış estrojen düzeyleri, daha az tercih edilir bir durum olmakla beraber, başarılı bir tedaviyi engellemez.- Primer pituiter veya over yetmezliği olan hastalarda klomifen sitrat tedavisi etkili değildir. Ovulatuar disfonksiyona neden olan diğer hastalıklarda Örn. tiroid veya adrenal bozuklukların varlığında uygun tedavi amcıyla kıullanılmaz. Anormal uterus kanaması olan hastalarda klomifen sitrat tedavisi öncesi çok dikkatli muayene yapılmalıdır. Neoplastik lezyonların teşhisi çok önemlidir.

Kontrendikasyonları:

-Gebelik varlığı veya şüphesi -Kontrol edilmemeiş tiroid ya da adrenal disfonksiyonu- Pituitör tümör benzeri intrakranial lezyon- Karaciğer rahatsızlığı
veya özgeçmişte karaciğer disfonksiyonu-Sebebi bilinmeyen anormal uterus kanaması Over kistleri veya kistlerin büyümesi (polikistik over sendromu hariç) -Endometrial karsinoma, da endikedir.

Uyarılar/Önlemler:

-Klomifen sitrat tedavisi esnasında nadiren de olsa görmede bulanıklık gibi bazı vizuel semptomlar ortaya çıkabilir. Bu durumda tedaviye ara verilmeli ve hasta oftalmolojik muayenden geçirilmelidir.
- İnfertilite ve her türlü anormal kanama nedeni araştırılmalıdır.
- Özellikle yüksek dozlar kullanıldığında hastalar çoğul gebelik olasılığına karşı uyarılmalıdır.
- Abdominal veya pelvik ağrılar, over kisti varlığı ya da büyümesi habercisi olabileceğinden, hastalar bu gibi durumları hekime bildirme konusunda uyarılmalıdırlar.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Önerilen dozda yan etkiler çok nadir olarak görülür. Advers etkilerin insidans ve ciddiyeti dozaj ve tedavi süresi ile ilgili olup, klomifen tedavisi kesildikten sonra genellikle geri dönüşlüdür. Yaygın görülebilecek yan etkiler; vazomotor sıcak basmaları, abdominal rahatsızlık, anormal uterus kanaması, over büyümesi , memelerde hassasiyet , bulantı kusma uykusuzluk, baş ağrısı vb. semptomlar ile görme bozukluğudur.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilen bir etkileşimi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Tabletler ağızdan bir miktar sıvı ile alınmalıdır. Günlük doz 50 mg'dır.Tedaviye normalde siklusun 5. günü, amenoreli kadınlarda ise herhangi bir gün başlanıp 5 gün süre ile klomifen sitrat verilir. İlk tedavi siklusunda ovülasyon olmuş ancak gebelik görülmemişse detaviye aynı dozla 2-3 siklus daha devam edilir. Ancak ovulasyon görülmemişse ise, bir sonraki siklusta doz iki katına (2 x 50 mg/gün) çıkartılır ve bu tedavi 3-4 siklus sürdürüldüğü halde ynıt alınmaz ise tedavi kesilir. Literatürde dozun 250 mg'a kadar yükseltidiğine dair veriler mevcut olmasına karşın yüksek dozların veya uzun süreli tedavinin over büyümesine neden olabileceği unutulmamalıdır, yine de en uygun dozaj şemsı hastanın gelişimini ve tedaviye cevabını izleyen hekim tarafından saptanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Gonaphene {10 Tablet Blister Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Gonaphene {10 Tablet Blister Ambalaj} yan etkileri, Gonaphene {10 Tablet Blister Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri