Haemaccel İnfüzyon Solüsyonu 500 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Plazma Volüm Tamamlayıcısı

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699769690137





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anaflaktik ve toksik şok, hipovolemik şok, kalp-akciğer makinesinin doldurulması, kaza ve ameliyatlara bağlı kan kayıpları, narkoz sırasında dolaşım düzenlenmesi, yanıklarda plazma kayıplarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

İçerdiği maddelere karşı aşırı duyarlık.Ağır alerjik reaksiyonların mevcudiyeti.Haemaccel intravasküler ve interstisyel sıvı volümünde artış olan tüm durumlarile hemodilüsyon hasta için özel bir riskoluşturabilir.Konjestif kalp yetmezliği, hipertansiyon, özofagus varisleri, pulmoner ödem, hemorajik dializ, renal ve post-renal anüri bu gibi durumlarda örnek olarak verilebilir.

Uyarılar/Önlemler:

Bir kez açılmış olan şişeler tekrar kullanılmamalıdır. Enfüzyona, plastik şişe vucüt ısısna getirildikten sonra başlanmalıdır. Sitratlı antikoagülanla muamele edilmiş kan veya plazma Hemaccel ile in vitro karıştırılmamalıdır. Haemaccel enfüzyonu eritrositlerin sedimantasyon hızında geçici bir artışa yol açabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Haemaccal da dahil olmak üzüre volüm genişletici etkisi olan solüsyonların enfüzyonu sırasında veya daha sonra deri reaksiyonları, hipotansiyon, taşikardi, bradikardi, bulantı-kusma, dispne ve bazen vücut ısısında artış ve/veya titreme görülebilir.Nadir olgularda şoka kadar varabilen ciddi aşırı duyarlık reaksiyonları gözlenmiştir.Bu yan etkiler,histamin açığa çıkaran ilaçların kümülatif etkisinden dolayı da ortaya çıkabilir.Enfüzyonun hızlı yapılması, histaminden de ileri gelen reaksiyonları uyarabilir.

İlaç etkileşimleri:

Kalp glikozidleri kullananlarda Haemaccal'in bileşimindeki kalsiyum ile sinerjik etki ortaya çıkarabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Enfüzyon miktar ve süresi duruma göre ayarlanır. Süratli enfüzyon 5-10 dakikada 500ml'dir.
Anahtar Kelimeler: Haemaccel İnfüzyon Solüsyonu 500 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Haemaccel İnfüzyon Solüsyonu 500 Ml yan etkileri, Haemaccel İnfüzyon Solüsyonu 500 Ml fiyatı, ilaç bilgileri