Halothan {50 Ml şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aventis Pharma Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Genel anestezik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Cerrahi ve teşhis amacıyla yapılan her türlü müdahelede Halothan ininhalasyon anesteziklerinde kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

Halojenli inhalasyon anesteziklerinde ve timole karşı aşırı duyarlık, hepatik porfiriler, malign hipertermi, hastanın öyküsünde kanıtlanmış Halothan hepatit atağı , halajenli inhalasyon, anesteziklerinde kullanıldıktan sonra görülen ve sebebi bilinmeyen postoperatif ısı yükselmeleri ve sarılık, duranın açılması öncesinde intrakraniyal basınç yükselmesi.

Uyarılar/Önlemler:

Halothan Hoechst ancak iyi bir eğitim ve gerekli araçlar ile usülüne göre bir kullanım ve kontrol sağlandığı takdirde kullanılabilirHalothan anestazisi alan hastalar ilk 24 saat içinde araçları gereği gibi kullanılmayacakları hakkında uyarılmalıdır.Gebeliğin ilk 3 ayı içinde ve laktasyonda ancak risk/yarar değerlendirilmesi yapıldıktan sonra kullanılabilir.Dekompanse kardiyovasküler fonksiyon bozukluğu olan hastalarda ve 3 ay içinde tekrar Halothan kullanılması durmunda dikkatli olunmalıdır.Anestezi sırasında absorbanı değiştirilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Damar genişlemesi; kan intrakraniyal ve beyin-omurilik sıvısının basıncında artış, uterusta gevşeme, çok nadir olarakkaraciğer reaksiyonları, bulantı, kusma, malign hipertermi.

İlaç etkileşimleri:

Anestezi sırasında sempatomimetiklerin kullanılması kalpte rim bozukluklarına yol açabilir.Non-depolarizan kas gevşeticilerin etkisini arttırır.Antihipertansifler kullanılması kalp ritm bozukluklarına yol açabilir.Klorpromazin Halothanın deprasan etkisini mortin ise özellikle solunum sistemine olan depresan etkisini arttırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Endüksiyon için normal olarak hacmen %3'lük Halothan konsantrasyonu aşılmamalıdır.Uygun olan aynı seviyede tutulması için hacmen %0.5-1.5'lik bir konsantrasyon gereklidir.
Anahtar Kelimeler: Halothan {50 Ml şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Halothan {50 Ml şişe} yan etkileri, Halothan {50 Ml şişe} fiyatı, ilaç bilgileri