Healon {0.4 ml'lik şırınga ve 27 g Solüsyon}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Pharmacia Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Göz damlası

Fiyat 0 TL





Formülü:

Sodium hyaluronate,Healon-5,23 mg/ml(%2.3)
Sodium hyaluronate,Healon G.V,14 mg/ml
Sodium hyaluronate,Healon, 10 mg/ml

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gözün ön segment cerrahi işlemlerinde endikedir.Healon-5, fakoemülsifikasyon tekniği ile yapılan katarakt operasyonu sırasında gözde kalır.Healon-5, Healon' dan daha derin bir ön kamaranın yaratılmasını ve korunmasını sağlar.Gözde güvenli ve kontrollü çalışma olanağı sağlayarak, kornea endotelini ve diğer dokuları travmadan büyük ölçüde korur.

Kontrendikasyonları:

Şüpheli temaslarda bile hayati tehlike olduğu için, bütün kontrendikasyonlar ikinci planda kalmaktadır.

Uyarılar/Önlemler:

Gözler preparatla tamamen doldurulmamalıdır. Göz merceğinin olmadığı diyabetli hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Göz içi basıncı sürekli kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda operasyon sonrası göz içi basıncında geçici bir artış kaydedilebilir. Cerrahi işlemle ilgili gerekli önlemler alınmalıdır. Healon GV, insan gözüne enjekte edildikten sonra çok iyi tolore edilir. Preparat 2-8°C'de saklanmalıdır. Donması ve ışığa maruz kalması önlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hdcv kuduz aşısı iyi tolere edilmektedir. Aşı uygulamasından sonra kızarıklık, enjeksiyon yerinde ağrı, hassasiyet görülebilen lokal etkilerdir. Sistemik yan etki olarak ateş yükselmesine ve bazı konstitusyonel semptomlara rastlanılabilir. Aşı uygulamalarından sonra bildirilen nörolojik komplikasyon olmamıştır. Bu güne kadar yapılan aşı uygulamalarından sonra bildirilen nörolojik komplikasyon yoktur. Sistemik alerjik reaksiyonlara ilk doz da 25000 de bir rastlanılabildiği bildirilmiştir, Anafilaktik reaksiyonlar çok nadirdir.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmiş ve bilinen bir ilaç etkileşimi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Kullanılan doz operasyonun türüne göre değişir. Cerrahi girişim sırasında genellikle 0.2-0.6ml arasındaki bir doz ince bir boru ile gözün ön segmentine verilir. Arka segmentlerde daha büyük miktarlarda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Healon {0.4 ml'lik şırınga ve 27 g Solüsyon} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Healon {0.4 ml'lik şırınga ve 27 g Solüsyon} yan etkileri, Healon {0.4 ml'lik şırınga ve 27 g Solüsyon} fiyatı, ilaç bilgileri