Heksasol {1000 ve 5000 Ml Şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antiseptik, Dezenfektan

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Pseudomonas hariç pek çok üriner sistem patojenine etkilidir. Hastaların bakımı, jinekololik, dermatolojik, ürololik vb. muayenelerden önce ve sonra el dezenfeksiyonu, operasyon öncesi el antisepsisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye hipersensitivede kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Solüsyon göz, kulak, burun mukozası ve beyin zarına temas ettirilmemelidir. Kafa veya omurilik yaralanması ve perfore kulak zarında kullanılmamalıdır. Lokal irritasyona neden olabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

"Kristal oksitetrasiklin ve Polimiksin B Sülfat toksisistesi az olan antibiyotiklerdir. Deri dokuları tarafından gayet iyi tolere edildii gibi, lokal olarak kullaıldığı zaman yen tesir husule getirmez. Çıplak ve derisi soyulmuş sahalarda tatbik edildiği zaman hafif bir yanma veya batma hissi müşahede edilebilir. Bu his şiddetlendiği taktirde tedaviye son vermek icap eder. Zaman zaman allerjik reaksiyonlar görünürse de nadirdir. Eğer liddetli reaksiyonlar görülecek olursa Polimiksin B Sülfatı Heksa Deri Merhemi tadvisinde ara vermek lazımdır.

İlaç etkileşimleri:

Heksa ve diğer antibiyotiklerin kullanılması. Monilia, satfilokok ve diğer bakteri cinsleri gibi hassas olmayan organizmaların fazla üremesiyle neticelenebilir. Bu itibarla hastanın daimi müşahede altında bulundurulması zaruridir. Eğer tedavi esnasında hassas olamyan bakterilerden veya funguslardan ileri gelen yeni enfeksiyonlar zuhuredecek olursa, hekime danışılmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Eller suyla ıslatıldıktan sonra 1ml'1ik solüsyonla 1 dakika yıkanır. Operasyon öncesi el dezenfeksiyonunda bu işlem iki kez tekrarlanır, sonra bol suyla durulanır.
Anahtar Kelimeler: Heksasol {1000 ve 5000 Ml Şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Heksasol {1000 ve 5000 Ml Şişe} yan etkileri, Heksasol {1000 ve 5000 Ml Şişe} fiyatı, ilaç bilgileri