Helmazol {6 Draje}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Eczacıbaşı İlaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antihelmentik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akciğer kanserleri, baş-boyun tümörleri, dissemine testis, over ve mesane tümörleri gibi genito üriner tümörler, sarkoma ve melanoma gibi malign tümörlerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal yetmezlik, gebelik ve laktasyonda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Aminoglikozitlerle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Renal bozukluk, işitme bozukluğu, bulantı, kusma ve duyarlılık reaksiyonları gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Lansoprazol sitokrom P450 enzim sistemi ile metaobolize olur. Ama sağlıklı gönüllerde yapılan çalışmalarda aynı sistemi kullanan warfarin, antipirin, indometazin, ibuprofen, fenitoin, propranolol, Prednizolon, klaritromisin, terfenadin ya da diazepam ile klinik olarak önem taşıyan bir etkileşim saptanmamıştır.Lansoprazolün sukralfat ile birlikte kullanımı biyoyararlanımını % 30 oranında azltmaktadır.Bu yüzden lansoprazol sukralfat alımından en az yarım saat önce kullanılmalıdır.Lansoprazol gastrik asit sekresyonunu inhibe ettiği için, biyoyararlanımını %30 oranında azaltmaktadır. Bu yüzden lansoprazol sukralfat alımından en aza yarım saat önce kullanılmalıdır.Lansoprazol gastrik asit sekresyonunu inhibe ettiği için, biyoyararlanımları açısından gastrik pH'ının önemli olduğu ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları, digoksin gibi ilaçların ewmilimini etkileyebilir. Lansoprazol antasitlarla birlikte kullanılmabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Tek doz halinde 2,5mg/kg dozda kullanılır. 2-5 yaş arası 1 draje 5-15 yaş arası 2 draje ve 15 yaşından yukarı olanlarda 3 draje kullanılır. oksiyür tedavisinde bir hafta ara ile 2. defa aynı doz tekrarlanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Helmazol {6 Draje} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Helmazol {6 Draje} yan etkileri, Helmazol {6 Draje} fiyatı, ilaç bilgileri