Helmobleu {30 Draje Blister Ambalaj}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Biokem İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Üriner antiseptik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Beher drajede 500 mg helmitol, metilen mavisi ve şeker, indigotin boya

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

HELMOBLEU, tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonlarının tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. Etkisinin nonspesifik olması nedeniyle, uzun süreli tedavilerde özellikle tavsiye edilir. Ayrıca, akut ve kronik idrar yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlarla, bakteriüriyi gidermek amacıyla, kombine edilebilir.

Kontrendikasyonları:

Böbrek yetmezliklerinde, metabolik asidoz, karaciğer yetmezliği, ağır dehidratasyon ve gut hastalığına kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Hamilelerde güvenilirliği tam olarak belirlenemediği için mutlak endikasyon olmadıkça kullanılmamalıdır. Helmitol' e aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

HELMOBLEU genellikle iyi tolere edilir. Seyrek olarak meydana gelen yan etkiler arasında en sık görülenleri, bulantı, kusma, ishal, karın kasılmaları ve anoreksi gibi gastrointestinal belirtilerdir. Nadiren döküntü, kaşıntı, ürtiker şeklinde deri reaksiyonları görülebilir. Yüksek dozlarda uzun süre kullanılırsa, artmış olan formaldehit miktarına bağlı olarak, idrar yolları ve özellikle mesanede tahriş ve enflamasyona yol açması nedeniyle, ağrılı ve çok idrara çıkma, hematüri ve proteinüri gelişebilir. Böyle durumlarda bikarbonat ve bol su alınmalıdır. Enfeksiyona proteus ve bazı pseudomonas türleri gibi üre parçalayan mikroorganizmalar yol açmışsa, ürenin parçalanması sonucu meydana gelen amonyak idrarın pH'sını yükseltir. HELMOBLEU'nun etkisini azaltabilecek böyle durumlarda, idrar PH'sını düşürecek diyet düzenlemeli ve /veya asitlendirici ilaçlar (askorbik asit, metionil, amonyum klorür) verilmelidir.

İlaç etkileşimleri:

Formaldehit ve sülfametizol, asit idrarda çözünmeyen bir bileşik oluşturabileceklerinden, HELMOBLEU sülfametizol ile birlikte kullanılmamalıdır. Asetazolamid, potasyum sitrat, antasitler, karbonik anhidraz inhibitörleri ve tiazid grubu diüretikler gibi idrar pH 'sını ilaçlar HELMOBLEU'nun antibakteriyel etkisini azaltabilirler. İdrar pH'sını yükselterek ilacın etkinliğini düşürebilecek olan alkali karakterli içeceklerin (soda, v.b) alınmasından mümkün olduğu kadar kaçınılmalıdır. Ayrıca, bikarbonat ve sitratlı içeceklerin de aynı etkiyi gösterebilecekleri unutulmamalıdır.

Laboratuar testleri ile etkileşimleri: HELMOBLEU alınmasıyla idrarda meydana gelen formaldehit, idrarda katekolaminlerin vanilmandelik asit (VMA)'ın fluorimetrik miktar tayinlerinde hatalı olarak yüksek değerler alınmasına neden olur. İdrarda estriol'ün asit hidroliz yöntemi ile yapılan miktar tayininde düşük, Porter-Silber yöntemi ile yapılan 17-hidroksikortikosteroid miktar tayininde yüksek sonuçlar bulunmasına yol açar.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3 kez 1 draje yemeklerden sonra bir miktar sıvı ile alınır. İlaca alınan yanıta göre doktor tarafından doz artırılabilir. 6-12 yaş arasındaki çocuklara günde 1 veya 2 draje verilir.

DOKTORA DANIŞMADAN KULLANILMAMALIDIR
DOZ AŞIMI VE TEDAVİ:
Kusma ve hematüri görülebilir. Mesane ile ilgili semptomlar 2-3 çay kaşığı dolusu sodyum bikarbonat ve bol miktarda su içmekle tedavi edilir.
Anahtar Kelimeler: Helmobleu {30 Draje Blister Ambalaj} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Helmobleu {30 Draje Blister Ambalaj} yan etkileri, Helmobleu {30 Draje Blister Ambalaj} fiyatı, ilaç bilgileri