Hepatect Cp 50 Iu 10 Ml Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Kansuk Laboratuvarı Sanayi Ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: HBS Antikoru

Kategori: Aşılar/Hepatitis B İmmün Globülini (insan)

Fiyat 770.93 TL

Barkod No 8699535980516





Formülü:

1 ml infüzyon çözelti:

Farmakolojik olarak aktif madde:
İnsan plazma proteini 50 mg
İmmunoglobulin G oranı >%95
HBs antikor içeriği 50 I.U. içerir.

Yardımcı maddeler : Glisin,enjeksiyonluk su

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hepatit B'li hastalarla kısa süreli temasta bulunan kişilerde profilaksi. Kesikler veya iğne ucu yaralarından sonra ya da Hepatit B pozitif madde bulunan mukoza ile temasın takibinde oluşması muhtemel enfeksiyonların profilaksisi. Hemodiyaliz ünitelerindeki hasta ve personel için. Bu durumda gerekli enjeksiyon tekrarlarının mutlaka HBs antikoru negatif kişilerde uygulanması gereklidir. Bunun ötesinde, ancak ve ancak enfeksiyon riskinin genel sağlık önlemleri ile ortadan kaldırılamadığı hallerde uzun süreli uygulama düşünülmelidir. bu uzun süreli uygulama sırasında bir ila üç aylık aralıklarla HBs antikorlarının titrioin tespit edilerek immunoprofilaksi sırasında meydana gelmesi muhtemel aktif HBs antikorları oluşumunun izlenmesi gereklidir. Bu duruımda pasi HBs antikorları verilmesine artık gerek kalmaz. HBs antijen pozitif annelerin yeni doğan bebeklerinde profilaksi; ilacın doğumdan sonra hemen verilmesi gereklidir. Bu gibi annelerin yeni doğan bebekleri üzerinde şu ana kadar kontrollü bir inceleme yapılmamaış olmasına karşın, profilaksideki etkinliği, intramuskular olarak uygulanan hepatit-B immunoglobulin preparatları ile edinilen tecrübelerden bilinmektedir. Tam kan ve eritrosit süspansiyonlarının tranfüzyonunda (hepatit B ile kontaminasyon riski varsa) endikedir.

Kontrendikasyonları:

Hepatect, örneğin pataolojik immunoglobulin-G veya immünoglobulin -A eksiklikleri bulunan hastalarda olduğu gibi, insan immunoglobulini tolere edemeyen hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Thammülsüz reaksiyonların olması halinde alınacak acil önlemler.
- Subjektif semptomlar (sırt ağrısı, bulantı vb.): Enjeksiyonu kesin
- Deri reaksiyonları (paroksimal yüz kızarıklığı, ürtiker): Antihistaminikler
- Taşikardi Kan basıncında düşme (örn: 80-90 mm Hg sistolik): Glikokortikoidler intravenöz (100-500 mg prednisolon)
- Nefes Darlığı, şok: Sürekli dopamine enfizyonu (2-4 ug/kg vücut ağırlığı/dakika, yüksek dozda intravenöz glükokortikoid (azami 1 g prednisolon [suda eriyebilir]),osijen, hacim dengeleme (örneğin Gelifundol R, normovolemide furosemid ile muhtemelen kuvvetli diürez, asitbaz dengesinin ve elektrolitlerin izlenmesi ve gerekirse düzeltilmesi.
- Hacim kaybı olmaksızın sürekli şok hali: Azami 10 mg/kg vücut ağırlığı/dakika dozda Dopamin; gerekiyorsa norepinefim
- Kalbin veya solunumun durması: Tekrar canlandırma

Yan etkiler/Advers etkiler:

Hepatect'in enjeksiyonu sırasında veya enjeksi yon sonrasında yan etkiler görüldüğü bildirilmektedir. Bunlar, ateş yükselmesi, deri reaksiyonları veya çok nadiren şoka neden olacak şiddette genel tahammülsüzlük fenomenlerinden ibarettir.

İlaç etkileşimleri:

Kakkulak, kızamık, kızamıkçık ve sarı hummaya karşı kullanılan canlı virüs aşılarının etkinliği, Hepatect'in içerdiği diğer antikorlar nedeniyle bozulabileceğinden bu aşıların immünoglobulin verilmesinden sonraki üç ay süreyle enjekte edilmemesi gerekmektedir. Hepatect, glüzok solüsyonları veya izotonik serum fizyolojik solüsyonu yanısıra hazır kan, plazma ve hazır serum gibi fizyolojik protein solüsyonları ile ile karıştırılabilir. Bununla birlikte, elektrolit yoğunluğunda veya pH değerinde değişiklik olması proteinlerin çökelmesine veya doğallığını yitirmesine neden olabileceğinden, Hepatect solüsyonuna başka preparatların ilave edilmemesi gereklidir. Hepatect enjeksiyonunu takiben preparatın vücut tarafından ayrıştırılmasına kadar preparatın içerdiği gfeniş antikor spektrumunun, ilgili yarı-ömürlerine göre hastanın serumunda izlenmesi mümkündür. Uygun bir zaman geçmesi beklenmeden serolojik labaratuar testleri yapılması halinde, bu durum yanlış yorumlamalara ve değerlendirmelere neden olur.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından aksi tavsiye olunmadıkça, aşğıdaki kurallara uyulmalıdır. HBs-antijen içeren bir maddenin aşılanmasından sonra en kısa zamanda vücut ağırlığının beher kilogramı başına 0.12 ile 0.20 ml Hepatect enjekte edilmelidir. Yüksek hepatit B enfeksiyon riski bulunan ( örneğin dializ ünitelerindeki) kişilerde profilaksi için HBsAg ve anti-HBs- antikorlarının elenmeinden sonra 10 ml Hepatect enjekte edin. Aylık olarak yapılan Anti-HBs antikor analizine göre daha erken uygulamaya gerek duyulmadığı taktirde enjeksiyonun 2 aylık aralıklarla tekrarlanması gereklidir. İğne yaralanma riski devam ediyorsa bir serum dönüşümü ortaya çıkana kadar bağışıklama prgramına devam edilmelidir. Anti-HBs antikorlarının aktif oluşumu meydana geldiği anda artık pasif uygulama veya ilaç verilmesine gerek kalmaz. Yeni doğan bebeklerde doğumdan hemen sonra vücut ağırlığının beher kilogramı başına 0.4 ml anjeksiyon yapılmalıdır. Belirtilen doza, Gammaprotec Hepatitis gibi intramuscular yoldan uygulanan Hepatit-B immunoglobulin preparatlarından elde edilen deneyime göre tespit edilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Hepatect Cp 50 Iu 10 Ml Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Hepatect Cp 50 Iu 10 Ml Flakon yan etkileri, Hepatect Cp 50 Iu 10 Ml Flakon fiyatı, ilaç bilgileri