Imazol 30 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Orva İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Heksamidin + Klotrimazol

Kategori: Dermatoloji/Antimikotik, Antiseptik

Fiyat 2.61 TL

Barkod No 8699561350017





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Parmak arası mikozlar, özellikle ayak mantarları, deri kıvrımlarına ait mikozlar , Pityriasis Versicolor Eritrasma

Kontrendikasyonları:

İmazol Krem'in birleşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı hassasiyet gösteren kişilerce kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Haricen kullanılır. İmazol Krem göze uygullanmamalıdır. İrritasyon veya hassasiyet reaksiyonları görüldüğü taktirde, tedaviye ara verilip hekime danışılmalıdır. Klotrimazol'ün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir, dolayısıyla hamileler tarafından kullanımında bu hususun dikkate alınması gerekmektedir. Çocuklarda hekim tavsiyesine göre kullanıldığı taktirde etkili ve güvenli olduğu tesbit edilmiştir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Klotrimazol ihtiva eden preparatların kullanımından sonra, eritem, yanma ve batma, deride kızarıklık, soyulma, ödem, kaşıntı, ürtiker, yanma ve deride genel irritasyon görülebileceği belirtilmektedir.

İlaç etkileşimleri:

Klotrimazol ve Nystatin veya Amfoterisin B veya Flusitosin arasında Candida Albicans üzerine etki açısından sinerjik veya antagonist etki tesbit edilmemiştir. Antikoagülan etkili ilaçlar ile birlikte kullanıldığı taktirde antikoagülan etki artabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yıkanıp iyice kuruladıktan sonra hastalıklı bölgeye yeterli miktarda sürülmek suretiyle kullanılır.. Enflamasyonunu aşırı olduğu vakalarda tedaviye kortikoid ihtiva eden bir preparatla başlanır, böylece kaşıntı ve enfeksiyonun artışı bastırılmış olur. Tamamen iyileşme ve tekrarı önlemek açısından tedavinin yeterince sürdürülmesi gerekir ki bu süre Candida enfeksiyonlarında 2 hafta, Dermatofitlerde 6 haftadır.
Anahtar Kelimeler: Imazol 30 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Imazol 30 Gr Krem yan etkileri, Imazol 30 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri