Impetex 10 Gr Krem

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Deva Holding A.Ş.

Etken Madde: Diflukortolon Valerat + Klorkinaldol

Kategori: Dermatoloji/Antimikrobik, Kortikosteroid

Fiyat 6,81 TL

Barkod No 8699525354754





Formülü:

1 g krem, 1 mg diflukortolon valerat ve 10 mg klorkinal-dol içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Farmakodinamik özellikler
Impetex, bir antimikrobik madde olan klorkinaldol içeren, yüksek etkiye sahip bir kortikosteroid preparattır. Diflu kortolon valerat, derinin enfiamatuar ve alerjik hastalıklarında enfiamasyonu in-hibe ederek; kaşıntı, yanma ve ağrı gibi subjektif şikayetleri ortadan kaldırır. Klorkinaldol bakteri, mantar ve mayaların üremesini önler.

Farmakokinetik özellikler
Diflukortolon valerat cilde hızlıca penetre olur, bu yüzden etkisinin başlama süresi kısadır. Kapalı pansuman ile cildin hidrasyonunun artması, kortikosteroidi çözücü maddeler içeren taşıyıcı kullanılması, cilt veya mukoza iltihabı, yükselmiş vücut sıcaklığı gibi faktörlere bağlı olarak stratum corneum'a penetrasyon artmaktadır. Diflukortolon valeratın perkütanöz absorpsiyonu düşüktür ve topikal olarak uygulandığında, ciltte metabolik olarak inaktive edilmez. Sistemik absorpsiyonu takiben, hızlıca karaciğerde metabolize olur. Safra (%25) ve böbrekler (%75) yoluyla tamamen atılır.

Klorkinaldol, topikal uygulama sonrası kısmen (uygulanan dozun %5-15'i) absorbe olur.

Endikasyonları:

Topikal kortikosteroid tedavisinde cevap veren, bakteri ve/veya mantar-larla enfekte deri hastalıkları. Nummuler ekzema, seboreik ekzema, dishidrotik ekzema, variköz durum-lardaki ekzema (ülserlere uygulamaktan kaçınılmalıdır), bakterid, ekzematid. Belirgin enflamasyon olan bakteriyel enfeksiyonlar (piyoderma, follikülit, impetigo, eritrazma). Dermatofit, maya, maya benzeri mantarlara bağlı dermatomikoz-larda, belirgin akut enfiamasyon veya sekonder ekzematizasyon olduğunda (tinea, kandidiyaz, pityriasis versicolor). Ayrıca Impetex, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı profilaksi arzulanan, enfiamatuar ve alerjik deri hastalıklarının tedavisinde önerilir.

Kontrendikasyonları:

Impetex, akne rosacea, akne vulgaris, perioral dermatit, perianal ve genital pruritüs ve bez dermatitinde, tedavi edilecek bölgede tüberkülotik veya sifilitik lezyonlar veya viral hastalıklar bulunduğunda (vaccinia, çiçek ve su çiçeği), canlı aşıların uygulanmaları sırasında kullanılmamalıdır. Diflukortolon valerat, klorkinal-dol veya ilacın içerdiği diğer yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda, Impetex kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Impetex gözlerde kullanılmamalıdır. İritasyon görüldüğü takdirde; topikal kortikosteroid uygulaması durdurulmalı, uygun olan başka bir tedaviye geçilmelidir. Duyarlı kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonları gelişebilir. Topikal steroidlerin uzun süreli ve aralıksız tedavisinden kaçınılmalıdır.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı
Gebelik kategorisi:C. (Bu kategorideki ilaçlar; eğer hekim ilacın gebe kadına sağlayacağı yararın, fetus üzerindeki potansiyel riskini haklı göstereceğine inanıyorsa kullanılmalıdır.)

Topikal kortikosteroidler, özellikle de güçlü olanları, yaygın olarak, fazla miktarlarda veya uzun süreli, hamile veya hamile kalma olasılığı olan kadınlarda kullanılmamalıdır.

Gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve kontrollü inceleme yoktur.

Topikal kortikosteroidlerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İnsanlarda hiçbir problem dökümante edilmemiştir. Sistemik kortikosteroidler anne sütüne geçerler ve yenidoğanda istenmeyen etkilere neden olabilirler.

Emzirme öncesi, göğüs bölgesine uygulanmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Impetex vücudun büyük bir bölümünde (yaklaşık %lO veya daha fazla) ve/veya uzunca bir süre (dört haftadan uzun) uygulandığında, diğer kortikosteroidlerde olduğu gibi bir takım lokal yan etkilere neden olabilir; örneğin: deride atrofi, telanjiyektazi, çatlaklar, akne oluşumu, eritem, iritasyon, ayrıca absorpsiyona bağlı olarak sistemik etkiler (adrenal supresyon dahil) görülebilir. Absorpsiyonun artması sistemik yan etkilere neden olabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;
Impetex, günde genellikle iki veya üç kez, ince bir tabaka halinde sürülür. Klinik belirtilerde iyileşme görüldüğünde, günde bir kez uygulama yeterli olmaktadır. Olguların çoğunda bandaj gerekmez. Bebekler ve dört yaşına kadar olan çocuklarda, özellikle temas eden yerlere üç haftadan uzun Impetex tedavisi uygulanmamalıdır. Çocuklarda doz, etkili olan minimum miktarlarda sınırlı tutulmalı, uzun süre kullanımından kaçınılmalıdır. Impetex krem, yüksek oranda su içeren yağsız bir formüldür. Nemli ciltte hızla drenaj ve kuruma sağlayarak, salgının birikimini azaltır. Krem aynı zamanda, kıllı yüzeyler ve vücudun açıkta kalan kısımları için de (örneğin: yüz ve eller) uygundur.
Haricen kullanılır.
Kapağı ters çevirerek tüpü deliniz.
Anahtar Kelimeler: Impetex 10 Gr Krem prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Impetex 10 Gr Krem yan etkileri, Impetex 10 Gr Krem fiyatı, ilaç bilgileri