Karberol 200 Mg 24 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Karbamazepin

Kategori: Sinir Sistemi, Nöroloji/Antiepileptik

Fiyat 4.63 TL

Barkod No 8699523010256





Formülü:

1 tablet; Karbamazepin 200 mg içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Epilepsi : Karberol tablet, diğer antikonvülsan ilaçların etki etmediği aşağıdaki durumlarda kullanılır.
- Kompleks semptomatoloji ile seyreden parsiyel nöbetler, (psikomotor, temporal lob)
- Genel tonik-klonik nöbetler (grand mal)
- Yukarıdakileri de içeren genel karma nöbetler ve diğer genel parsiyel nöbetler.
- Trigeminal nevralji : Karberol tablet, Trigeminal nevraljideki ağrıyı ortadan kaldırır. Glossofarinal nevraljide de etkili sonuçlar elde edilmiştir.
- Ayrıca alkol abstinens belirtilerinin tedavisinde ve diyabetes insipidus'ta kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Karberol tablet, ilaca aşarı duyarlılığı olan hastalarda, MAO inhibitörü ilaçlarla tedavi olan veya en az 14 gün önce bu ilacı kullanmış olanlarda, süt verenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

-Tedaviye başlamadan önce ve tedavi süresince kan sayımı ve karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır. Kan sayımı ilk ayda haftada bir, daha sonra ayda bir tekrar edilmelidir. Karaciğer fonksiyon testleri ise belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Bu testler sonucunda allerjik deri reaksiyonları veya karaciğer fonksiyon testlerinde bir bozulma, lökosit ve trombositlerde bir azalma gözlendiğinde ilaç derhal kesilmelidir. Ancak düzensiz seyreden fakat ilerlemeyen asemptomatik lökopeni durumunda ilacın kesilmesi gerekmez. Bununla birlikte lökopenide ilerleme, ateş ve boğaz ağrısı gibi durumlar görülürse tedavi durdurulmalıdır.
-Karaciğer ve böbrek bozukluğu olan hastalarda, ağır kardiyovasküler hastalığı olanlarda ve yaşlı kişilerde uygulanacak doza dikkat edilmeli ve bu organların fonksiyonları düzenli olarak takip edilmelidir.
- İlacın kesilmesi ve başka bir antiepileptik ilaca geçilmesi durumunda diazepam uygulanmalıdır.
- Glokomlu hastalarda dikkatle tedavi gerekir.
- Araç kullananlarda refleksleri ağırlaştırabileceğinden dikkatli olunmalıdır.
-İki yıl süreyle karbamazepin uygulanan sıçanlarda karaciğer tümörü insidansında bir artma gözlenmişse de insanlarda bunu kanıtlayan bir bulgu mevcut değildir. Gebelik ve emzirmede kullanım: Karbamazepin gebelerde kullanılmamalıdır. Kullanılması gerektiği durumlarda ancak doktor gözetiminde, fetüse fayda ve zararı değerlendirildikten sonra kullanılmalıdır.
- Emzirmede ilacın anne sütüne geçebileceği göz önüne alınarak dikkatle kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Karbamazepin, genellikle iyi talere edilmesine rağmen, tedavinin başlangıcında, baş dönmesi, baş ağrısı, bulantı, iştahsızlık, diyare veya kabızlık, uyku hali, ağız kuruluğu, ataksi, diplopi, hiponatremi, konfüzyon görülebilir. Bu yan etkiler 1-2 hafta içinde kendiliğinden düzelir.
Ayrıca nadir olarak, allerjik deri reaksiyonları, Stevens-Johnson sendromu, lokal eksfolyatif dermatit, toksik epidermal nekroliz, saç dökülmesi, lökopeni, trombositopeni, aplastik anemi, agranülositoz, kardiyak impuls, kalpte iletim bozuklukları, hepatit, proteinüri ve lenf nodülü şişliği bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Karaciğer mikrosomal enzimlerini indüke edebilir. Diğer epileptik ilaçlarla birlikte kullanıldığında bu konuya dikkat etmek gerekir. Makrolid antibiyotikler, izoniazid, bazı kalsiyum antagonistleri (verapamil, diltiazem gibi) dekstropropoksifen, viloksazin ve simetidin ile birlikte kullanıldığında Karbamazepin'in plazma düzeyi artabilir. Bu durumda doz ayarlanmalı ve kan düzeyi izlenmelidir. Karbamazepin ile birlikte oral antioagülan ve oral kontraseptif kullanıldığında bu ilaçların dozu tekrar ayarlanmalıdır. Alkolle birlikte alınmamalıdır.

Lityum ile birlikte kullanılması nörotoksisite oluşturabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

11değişiklikler, şuur bulanıklığı ve koma, ayrıca EEG ve EKG değişiklikleri görülebilir.
TEDAVİ : Gastrik muhtevanın aspirasyonu yapılmalı, hava yolu açık tutulmalı, hayati fonksiyonların izlenmesi ve korunmasına yönelik önlemler alınmalı, gerekirse diazepam uygulanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Karberol 200 Mg 24 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Karberol 200 Mg 24 Tablet yan etkileri, Karberol 200 Mg 24 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri