Karoksen 275 Mg 20 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Etken Madde: Naproksen Sodyum
Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Analjezik,,Antiromatizmal, Antipiretik, Antienflamatuar
Fiyat 3.95 TL
Barkod No 8699523090029
Formülü:
1 tablet; Naproksen Sodyum 550 mgYardımcı maddeler : Opadry OY-S-28803 White içerir.
Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
- Migren başağrısı tedavisi, miyalji, siyatalji, nevralji'de- Diş çekimi sonrası görülen ağrılarda, ağrılı dental problemlerde, analjezik ve antieflamatuar olarak,
- Romatoid artrit, osteoartrit, ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklarda,
- Dismenore, rahim içi araç uygulamasında, uterus relaksasyonu ve analjezi sağlamak amacıyla,
- Burkulma, gerilme gibi spor kazaları ve postoperatif ağrılarda,
- Bursit, tendinit, tenosinovit, sinovit, lumbago gibi kas-iskelet sistemi hastalıklarında,
- Akut gut tedavisinde endikedir.
Kontrendikasyonları:
Naproksen sodyum'a allerjisi olan kişilerde, aspirin ve diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlara, astım, rinit, ürtiker gibi allerjik reaksiyonlar gösteren hastalar ile peptik ülserli ve hipotansiyonlu hastalarda kullanılmamalıdır.Uyarılar/Önlemler:
- Mide-duodenum ülseri anemnezi veren hastalarda, diğer nonsteroid antienflamatuar ilaçlardan daha seyrek ve hafif de olsa kanama yapabildiği için dikkatle verilmelidir.- Kalp yetersizliği, kalp fonksiyon bozukluğu, böbrek fonksiyon bozukluğu ve karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda ve sodyum kısıtlaması söz konusu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Kullanım sırasında böbrek ve karaciğer fonksiyon testleri yapılmalı, herhangi bir bozukluk saptandığında ilaç derhal kesilmelidir.
- 17-ketogenic steroid testleri ile idrarda 5 HIAA (5 hidroksi indol asetik asit) testlerini etkileyebileceğinden, bu testler yapılmadan 72 saat önce ilaç alımı kesilmelidir.
- Trombosit agregasyonunu azaltarak kanama süresini uzatabileceğinden, kanama zamanı tayinlerinde dikkatli olunmalıdır.
- Hamilelerde denenmemiş olduğundan gebelik sırasında verilmemelidir.
- Naproksen sodyum, anne sütüne % 1 oranında geçebileceğinden, emzikli annelere de verilmemelidir.
- 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.
Ancak sadece juvenil artritte 5 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 10 mg/kg, 12 saat ara ile verilebilir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Midede yanma, bulantı, kusma, baş ağrısı, kulak çınlaması, deride kızarıklık, kaşıntı, ödem, dispne ve çarpıntı çok seyrek ve hafif derecede olmakla beraber görülmektedir. Çok seyrek olarak da hematüri ve gastro-intestinal kanamaya sebep olabilir.İlaç etkileşimleri:
Naproksen sodyum ve diğer nonsteroid antienflamatuarlar propranolol ve diğer betablokerlerin antihipertensif etkisini azaltır.Probenesid, Naproksen sodyumla birlikte verilirse Naproksen sodyumun yarılanma ömrü belirgin olarak artar. Methotreksat ile birlikte kullanılırsa methotreksat'ın toksisitesini arttırabilir.
Naproksen sodyum ve Naproksen aynı anda kullanılmamalıdır. Zira her iki ilaç da plazmada Naproksen anyonu olarak dolaşırlar. Naproksen sodyum; hidantoin, sülfonamidler, sülfonilüreler gibi ilaçların etkilerini arttırabileceğinden doz ayarlaması yapılmalıdır.
Kullanım şekli ve dozu:
- Yetişkinlerde dental problemler, post-operatif ağrılar ve diğer ağrılarda analjezik ve antipiretik amaçla: 12 saat arayla günde 2 defa 1 tablet (550 mg)- Yetişkinlerde romatoid artrit, osteoartrit ve ankilozan spondilitte:
a) Başlangıç tedavisi: 12 saat arayla günde 2 defa 1 tablet (550 mg)
1- Şiddetli gece ağrısı ve/veya sabah katılığı şikayetlerinde,
2-Yüksek dozda kullanılan bir başka antiromatizmal ilaçtan Karoksen'e geçilmesi düşünüldüğünde,
3- Ağrının önde gelen belirti olduğu osteoartritli hastalarda tedaviye günde 2 tablet (1100 mg) ile başlanmalı ve birkaç hafta devam edilmelidir.
b) İdame tedavisi: 12 saat aralarla 1-2 tablet (550 - 1100 mg) alınarak yapılır. Sabah ve akşam dozları, hastanın önde gelen şikayetlerine göre (Gece ağrısı, sabah katılığı vb.) düzenlenir.
Karoksen tablet günde 550 - 1100 mg'lık sabah veya akşam verilen tek dozlarla da etkindir. Günlük doz 1375 mg'ı aşmamalıdır.
Gerektiğinde daha yüksek seviyede antienflamatuar/analjezik aktivite sağlamak için düşük dozları iyi tolere eden ve gastro-intestinal hastalığı olmayan hastalarda günlük doz kısa süreli olmak şartıyla 1650 mg'a kadar arttırılabilir. Bu gibi yüksek dozlarda gastrointestinal yan tesirlerin arttığı rapor edilmiştir.
- Çocuklarda kullanım: 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Ancak sadece juvenil artritte 5 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 10 mg/kg, 12 saat ara ile verilebilir.
DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ:
İlaç yüksek dozlarda alındığında mide boşaltılmalı ve alışılmış destekliyici önlemler alınmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Karoksen 275 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Karoksen 275 Mg 20 Tablet yan etkileri, Karoksen 275 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri