Karum 75 Mg 28 Film Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Klopidogrel Hidrojen Sulfat

Kategori: Diğer/Antiagregan

Fiyat 49,15 TL

Barkod No 8699536090351





Formülü:

Klopidogrel - 75 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Trombosit agregasyon inhibitörüdür. Miyokard infarktüsü (birkaç günden itibaren 35 gün içinde), iskemik inme (7. günden itibaren 6 ay içinde) veya periferik arter hastalığı ile ASA ile kombinasyon halinde ST segment yükselmesi olmayan akut Koroner sendrom (stabil olmayan angina veya Q dalgasız miyokard enfarktüsü) görülen hastalardaki aterotrombotik olayların önlenmesinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Peptik ülser ve int-rakraniyal hemorajl gibi aktif patolojik kanamalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Ciddi karaciğer hastalığı olanlarda kullanılmamalıdır. Travma, cerrahi veya diğer patolojik şartlar nedeni ile kanama riski olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Varfarin ve nonsteroid antienflamatuar ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Heparin ve aspirin ile birlikte kullanımlarda dikkatli olunmalıdır. Gebelik kategorisi B'dir. Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Laktasyonda kullanılmamalıdır. 18 yaşından küçük olanlarda kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal kanama, intrakraniyal kanama, karın ağrısı, nötropeni, trombositopeni, dispepsi, gastrit, konstipasyon ve deri döküntüsü gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz 1x1 film tablettir (1x75 mg). Akut koroner sendomu olanlarda, tedaviye 1x300 mg'lık bir yükleme dozu ile başlanmalı ve daha sonra 1x1 film tablet ile devam edilmelidir (günde 75-325 mg ASA ile birlikte). Yaşlı hastalarda ve renal yetmezliği olanlarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Preparat aç veya tok karına kullanılabilir.
Anahtar Kelimeler: Karum 75 Mg 28 Film Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Karum 75 Mg 28 Film Tablet yan etkileri, Karum 75 Mg 28 Film Tablet fiyatı, ilaç bilgileri