Karvezide 150 Mg/12,5 Mg 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanofi Synthelabo İlaç A.Ş.

Etken Madde: Irbesartan + Hidroklorotiyazid

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Diüretik, Antihipertansif

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699542010671





Formülü:

150 mg Tablet : İbresartan,150 mg; Hydrochlorothiazide, 12.5 mg
300 mg Tablet : İbresartan,300 mg; Hydrochlorothiazide, 12.5 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Esansiyel hipertansiyon tedavisinde. Tek başına irbesartan veya hidroklorotiazid ile kan basıncının yeterli oranda kontrol altına alınamaması durumunda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Gebelik,laktasyon, renal bozukluk, refrakter hipokalemi, hiperkalemi, hepatik bozukluk, bilier siroz ve kolestazda.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat yemeklerle birlikte ve yemeklerden bağımsız olarak kullanılabilir. Oluşabilecek semptomatik hipotansiyona karşı dikkatli olunmalıdır. Bilateral böbrek arterlerinde daralma olan veya çalışan tek böbrek arterinde daralma olan hastalarda, hipotansiyon ve renal yetmezlik riskini arttırabilir. Aort veya mitral kapak daralması ve obstrüktif hipertrofik kardiyomiyopatide dikkatle kullanılmalıdır. Primer aldosteronizmi olanlarda etkisi olduğundan kullanılmamalıdır. Glukoz toleransını bozabilir. Bu nedenle hipoglisemik ajanların dozu ayarlanmalıdır. Hiperürisemiye neden olabilir. Serum elektrolit düzeyleri sık aralıklarla kontrol edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı,baş dönmesi,yorgunluk, bulantı ve kusma gibi.

İlaç etkileşimleri:

Hidroklorotiazid, antidoping testlerinde pozitif sonuca neden olabilir. Lityumla birlikte kullanılması, serum lityum konsantrasyonunu arttırırken toksisite gelişimine neden olabilir.Dijital ve antiaritmik ilaçlarla birlikte kullanılırken serum potasyum düzeyleri periyodik olarak izlenmelidir.Alkol, barbitürat ve narkotikler, ortostatik hipotansiyonu şiddetlendirebilirler.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz 1x1 tablet 150/12.5 mg veya 1x1 tablet 300/12.5 mg'dır. 300 mg irbesartan/25 mg hidroklorotiazidden daha yüksek günlük doz önerilmez. Gerekirse tedaviye bir başka antihipertansif ajan eklenebilir. Kreatin klirensi 30 ml/dak.'dan az olan renal fonksiyon bozukluğunda kullanılmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Karvezide 150 Mg/12,5 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Karvezide 150 Mg/12,5 Mg 28 Tablet yan etkileri, Karvezide 150 Mg/12,5 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri