Klitopsin 600 Mg 1 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Toprak İlaç ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Klindamisin Fosfat

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Antibakteriyel

Fiyat 5.29 TL

Barkod No 8699622750022





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Özellikle anaerob. Steph, Strep.ve Pneumococ ların neden olduğu; Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, kadınlarda pelvis ve ürogenital sistem enfeksiyonlarında periferit ve endokardit profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Klipaks glokom mevcutiyetinde (antkolinerjik içeriğinin belli bir ölçüde midrazis yapabilmesinden ötürü ) ve prostat hipertrofisi bengin mesane obtrüksiyonu olan hastalarda kullanılmamalıdır.
Klordiazepoksit hidroklorür ve/veya klidinyum bromüre aşırı duyarlığı bilinen hastalardada kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Penisilinin uygun olmadığı durumlarda yada penisiline duyarlı olanlarda kullanılabilir. Klindamisin ya da linkomisine duyarlı kişilerde, gebelerde, emzirenlerde ve menenjitte kullanılmamalıdır. Eritromisinle antagonist etki gösterir. Nöromusküler blokaj yapan preparatların etkisini arttırır. Betahemolitik strep. enfeksiyonlarında tedavi süresi en az 10 gündür.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Klordfiazepoksit hidroklorünün tek başına kullanılmsı sonucu ortaya çıkan yanetkiler; özellikle yşlı ve düzgün hastalarda ortaya çıkan dozun azaltılması sonucu ile önlenebilen uyku hali ataksi ve konfizyondur. Diğer yan etkiler ise cilt kızarıklıkları, ödem , minör menstrüel semptomlar,mide bulantısı ve kusma, ekstrapiramidal semptomlar ile libidoda azalma veya artmadır. Ayrıca EEG değişiklişklerine de neden olabilir. Klordiazepoksit hidroklorür agranülositoz, sarılık ve karaciğer fonksiyon bozukluklarınada ender olarak neden olabilir.
Klipaks kullanımı ile ortaya çıkan yanetkiler ise antikolinerjik içeriğine bağlı olarak görülen ağız kuruluğu, görüntü bulanıklığı, idrar tutulması ve konstipasyonudur. Konsipasyon özellikle Klipaks tedavisi diğer spazmolitik ilaçlar ile ve/veya düşük posalı diyetleberaber uygulanırsa ortaya çıkar.

İlaç etkileşimleri:

Kleosin fosfat, ampisilin, difenil hidantoin, barbitürat, aminofilin, kalsiyum glukonat ve magnezyum strearatla geçimsizdir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde hafif ve orta dereceli enfeksiyonlarda 2x1 ampul/gün veya 3-4x1 kapsül/gün dozda,ağır enfeksiyonlarda 4x300-450mg/gün dozda ,(Max. doz 4.8g dır.)Çocuklarda hafif ve orta dereceli enfeksiyonlarda 3-4 eşit kısımda olmak üzere 8-18mg/kg/gün dozda, ağır enfeksiyonlarda 17-25mg/kg/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Klitopsin 600 Mg 1 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Klitopsin 600 Mg 1 Ampul yan etkileri, Klitopsin 600 Mg 1 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri