Laktatli Rin.şişe 500 Ml(setli)

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Polifarma İlaç San.ve Tic. A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Parenteral Solüsyon ve Setler/Steril apirojen

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699556692450





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Ileus, pilor sentozu gibi nedenlerle uzun süre kusmalar sonucu, kusmalarla klorhidrik asid kaybı uzun kusmalarda görülen be belirtiler, ağız yolunun kullanılmaması gerekçesi ile parenteral yoldan yeteri kadar Laktat Ringer Solüsyomları ile vermekle giderebilir. Keza, kusmaların bulunmadığı, fakat asid-baz dengesinde bozuklukla giden değişik ağırlıklarda dehidratasyon durumları operasyonlardan sonra, diyabette ve çeşitli ağır metal zehirlenmelerinde (civa kurşun gibi görülür). Ağır seyreden dairelerde yukarıda anlatılankarşıt bir oluşumu ortaya çıkar . Normal olarak mideden asit olarak çıkan kimus duodenuma vardığında nötralize edilmeye başlanır. Bağısaklara geldiğinde, bikarbonat salgılanmasının daha da güçlenmesi ile alkali bir durum kazanır. Bağırsaklarda bulunanlardan geçebilenlerin hemen hepsinin kana aktarılması ile alkalik veren element ve bileşkelerde yitirilmezler. Ağır sürgünlerde bu elemet ve bileşiklerin kana geçmeleri olanağı kalktığından, sürgün niteliğindeki feçesle alkali yitirilir. Bunu anhidremi asidozla giden hücre dışı sıvı yitirilmesi izler. Daha ileri durumlarda hücre dışı sıvının yerine konması amacıyla dolaşan bölümde azalır. Bu anoksiye, anoksi de ağır kapiler bozukluklara götürür ve sonuç olarak şok durumu ortaya çıkar. Bu durumun düzeltilmesi için sürgünü ortaya çıkaran mnedeni ortadan kaldırmak ve sürgünü durdurmak yanında yitirilen hücre dışı sıvı ve asidoza karşı damar içine kilo başına hesaplanmış 0.1-0.2g. Sodyum Laktete ihiva eden Laktalı Ringer Solüsyon vermek zorunluluğu çıkar. Özetlemek gerekirse, başlıca kullanım alanları:
1) Su kayıplarında ve hiponatremi hallerinde.
a) Sodyum azalmasının karşılamasında
b) Eksraselüler sıvı hacminin düzeltilmesinde, organizmadaki sıvı ve elektrolit ihtiyçlarının karşılanmasında.
2) Metabolik asidoz vakalrında
a) Diyabet ketozu
b) Çocuk diyareleri
c) Ağır enfeksiyon hastalıkları
d) Hafif böbrek yetmezliği
e) Keşeksi
f) Ketojenik diyetler ve asitleştiric ilaçlar

Kontrendikasyonları:

1) Karaciğer hastalıkları ve anoksik durumlar gibi laktat metabolizmasının ağır derecede bozulduğu haller.
2) Addison hastalığı (çözelti K+ ihtiva ettiğinden)
3) Cushing hastalığı (hipernatremi'den dolayı)


Uyarılar/Önlemler:

1) Çok ağır metobolik asidozlarda izotonik sodyum laktat vaya bikrbonat çözeltileri kullanılmamalıdır.

2) Sodyum tuzlar, kalp yetmezliği, hipertansiyon, böbrek yetmezliği, periferal veya pulmoner ödemde ve gebelik toksemisinde

3) 25° C altında saklanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Periferik uygulama tekniğine bağlı olarak ateş yükselmeleri, enjeksiyon yerinde enfeksiyon, enfeksiyon yerinden başlayıp yayılan venöz tromboz veya flebit görülebilir. İstenmeyen bir reaksiyon ortaya çıktığında infüzyon durdurularak uygun tedaviye başlanmalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Çözeltinin pH'sı 6-7.5 arası olup, bütün ilaçlar için tek ek olamk üzere uygundur. Ancak kalsiyum içerdiğinden elektrolit çözeltilerine tetrasiklinler ilave edilmezler Kalsiyumla kalsiyum bikarbonat şeklinde çökelti veren sodyum bikarbonatta elektrolit çözeltileri ile geçimsizdir.

Kullanım şekli ve dozu:

Ringer laktat intrevenöz uygulanıma yönelik steril ve apirojen bir çözeltidir. içinde bakteriyostatik veya antimikrobik madde ya da eklenmiş herhangi bir tampon sistemi yoktur. İnfüzyon hızı saatte kg başına 5-10ml arasındadır. Tavsiye Edilen Mutad Doz: Hastanın klinik durumuna göre, hekim tarafından başka şekilde tarif edilmediği taktirde yatişkinler için ortalama doz günde 1-2 Lt. dir. Kalp hastalığı v.s. durumlar yoksa solüsyonun verilme hızı 30 ml/kg 'dır diğer hallerde 5 ml./kg civarındadır. Hamilelelikte Kullanım: Rinfger Laktat solüsyonları ile hayvan üreme deneyleri yapılmamaıştır. Gebe kadınlara uygulandığında fötüse zarar verip vermeyeceği ve kadınlarda üreme yueteneğini etkileyip etkilemeyeceği bilinmemektedir. Gebelere ancak mutlak gereksinim varsa uygulanmalıdır. Solüsyon berrak değilse veya vakum bozulmuş ise kullanılmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Laktatli Rin.şişe 500 Ml(setli) prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Laktatli Rin.şişe 500 Ml(setli) yan etkileri, Laktatli Rin.şişe 500 Ml(setli) fiyatı, ilaç bilgileri