Laktatli Ringer 500 Ml Sol Setsiz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Diğer/LVP

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699788690187





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Organizmanın sıvı ve elektrolit denge bozukluklarında bu denge ile ilgili eksiklerin giderilmesinde; akut metabolik asidoz, Kronik renal yetmezlik, lböbreğin idrarı asitlendirme yeteneğinde bir defekt. Ketoasitlerin aşrırı üretimi ile diyare veya bazı ilaçların veya toksinlerin ağızdan alınması sonucu gelişen metabolik asilozda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Laktik asidin aşırı üretimi sonucu gelişen laktik asidozda, Addison hastalığında, hipelhidrasyon, hipervolemi, ve alkalozda kontrendikerir.

Uyarılar/Önlemler:

Karaciğer sirozu ve nefrotik sendromlu hastalara ve kortikosteroid ve kortikotropin tedavisi gören kişilere dikkatle uygulanmalıdır. Uygulamadan önce hastanın su ve elektrolit dengesi dikkatle incelenmeli ve elektrokardiyogramı alınmalıdır. Önemli değişimler ek elektrolit ilavelere veya diğer uygun tedavilere gerektirebilir. Büyük potasyum kayıplarında solüsyona ayrıca potasyum ilavesi gereklidir. Solüsyon bir defada kullanılmalıdır. Bir uygulamada artan çözelti tekrar kullanılmamalıdır. Hastada uygulamaya bağlanabilecek ateş veya titreme belirtileri görülürse uygulamaya son verilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren enjeksiyon yerinde ağrı ve irritasyon, nadiren de flebotromboz veya tromboflebit oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Solüsyon içine başka bir ilacın enjeksiyonu zorunlu olamdıkça önerilmez. Zorunlu bir ilave sırasında eklenen ilacın solıüsyonunu pH'sında stabl olmasına, solüsyonda mevcut olan iyonlarla geçimli olmasına dikkat edilmeli ve bu karar doktor tarafından verilmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hastanın su ve elektrolit gereksinimi klinik olarak yada labaratuvar testleri ile bireysel olarak tespit edilmeli ve bu gereksimine göre dozaj doktor tarafından saptanmalıdır. Genel dozaj, saatte kg, başına 5-10ml hızla 1000-3000ml'dir.
Anahtar Kelimeler: Laktatli Ringer 500 Ml Sol Setsiz prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Laktatli Ringer 500 Ml Sol Setsiz yan etkileri, Laktatli Ringer 500 Ml Sol Setsiz fiyatı, ilaç bilgileri