Lipanthyl 200 M 30 Kapsül

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Solvay İlaç ve Ecza Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Fenofibrat

Kategori: Diğer/Antihiperlipoproteinemik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699820150259





Formülü:

Fenofibrate (mikronize) - 200 mg

Farmakolojik özellikleri:

200mg mikronize fenofibrat içeren yeni bir Lipanthyl formülasyonudur.

Endikasyonları:

Antihiperlipoproteinemik ajandır. Erişkinlerde primer hiperkolesterolemisi veya karışık dislipidemisi (Fredrickson tip İla ve tip llb) olan hastalarda, yükselmiş olan LDL-K, total kolesterol, trigliseridler ve Apo B'yi azaltmak ve HDL-K'ı yükseltmek için endikedir. Hipertrigliseridemisi olan erişkin hastalarda (Fredrickson tip IV ve V hiperlipidemi) diyete yardımcı olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Lipid düzenleyici ajanlar, tek başına diyet ve diğer nonfarmakolojik girişimlere yanıtın yetersiz olduğu durumlarda, doymuş yağ ve kolestorolü kısıtlı bir diyete ek olarak kullanılmalıdır. Açlık şilomikronemisi olan diyabetik hastalarda glisemik kontrol genellikle açlık trigiseridlerini azaltır ve şilomikronemiyi giderir, böylece farmakolojik bir girişime gereksinimi de giderir. Şilomikronları ve plazma trigliseridleri yüksek, fakat VLDL'İ normal düzeyde olan tip I hiperlipoproteinemili hastalarda ilaçla tedaviye gerek yoktur. Renal ve hepatik fonksiyon bozukluğu ile safra kesesi hastalıklarında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Çocuklarda kullanılmamalıdır. Başka bir fibrat veya HMG-CoA redüktaz inhibitörleri ile birlikte kullanılması durumunda kas hasarı riski artar. 3 aylık tedavi sonucu yeterli cevap elde edilmemişse tedavi bırakılmalıdır. Yaygın kas ağrısı, ağrılı kas duyarlılığı veya kas kaynaklı kreatin fosfokinazdaki belirgin artışta kas harabiyetinden kuşkulanmalı ve tedavi durdurulmalıdır. Oluşabilecek kas hasarına karşı dikkatli olunmalıdır. Gebelik kategorisi C'dir. Gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kas ağrısı, kas güçsüzlüğü, dispepsi, mide ve barsak bozukluğu, transaminaz yükselmesi ve alerjik deri döküntüleri gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Oral antikoagülanlarla birlikte kullanımı, artmış antikoagülan etki ve kanama riski taşır.

Kullanım şekli ve dozu:

Kolesterol düzeyi diyetten sonra da 4 g/l'den yüksek olan hastalarda, günde 1 defa ana öğünlerin birinde 1 kapsül Lipanthyl-267 M önerilir. Kolesterol düzeyi dengeye erişince, doz azaltarak günde 1 kapsül Lipanthyl-200 M ile devam edilir.
Anahtar Kelimeler: Lipanthyl 200 M 30 Kapsül prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Lipanthyl 200 M 30 Kapsül yan etkileri, Lipanthyl 200 M 30 Kapsül fiyatı, ilaç bilgileri