Lipiodol Ultra Flu. 480mg/10 Ml 1 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Guerbet Tıbbi ve Kimya Mad. Tic. A.Ş.

Etken Madde: Iyodize Edilmis Hashas Tohumu Yagi

Kategori: Diğer/Radyoopak madde

Fiyat 8,32 TL

Barkod No 8699679750105





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Lenfografi,- Histerosalpinografi,- Sialografi,- Fistülografi'de endikedir.

Kontrendikasyonları:

İyoda duyarlılığı olanlarda, yakın zamnda hemoraji geçirenlerde kullanılmamalıdır. I.V. ya da intraarteryel yolla kullanılmamalıdır.İntratekel verilmemelidir. Akut kulak altı bezi iltahaplaında, salalografide kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Kardiorespiratuar ytmezlik olan larda ve özllikle yaşlı hastalarda ya letklk
yapılmamalı ya da doz ayarlaması ile pulmoner kapillorda zorunlu olarak gegeçici emboli oluşacağı bilinci ile yapılmlıdır.
Kemoterapide veya radio terapilerden sonra gaglionlar büyük ölçüde küçülecek ve kontrast maddeyi az tutacaktır bu hallewrde zerk edilecek dozu azaltmak gerekir.
Zerk esnasında skopik veya radyolojik kontrol fazla ilaç vermeyi önleyecektir. Histerosalpinogografik tetekik regl ve mentürasyon başlangıcından 12 gün sonra en iyisi 10.günde yapılmalıdır.
Hakiki ve şüpheli hamileleikte, menstrüasyonda, şidetli genital enfeksiyon hallerinde histerosalpinografi yapılmamalıdır.Vasküler strüktürlerin yağlı emboli riskinden dolayı kaçınmak gerekir.
Hemorajik ve travmatiza,e bölgelerde kullanımamalıdır. Hamileleikte hekim tarafından mutlak görulmedikçe yapılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Lenfografi, tetkiki takib eden 24 saat içinde 38-39 derece düzeylerde ateş görülebilir. geçici döküntü görülebilir. nadiren pulmoner veya serbest omboll görülebilir. Modüler sakatlıklar nadirdir.Sılklıkla bir gün süren ağrı pelvilen ile birlikte 37-38 derece düzeyinde bir ateş görülebilir.Granülom şeklinde doku reaksiyonu nadir görülür, ancak perfarasyon riskinide göz önünde bulundurmalıdır.Tetkiten sonra sinir şoku ile enflamatuarbir durum oluşabilir bu 48 saatte geçer.

İlaç etkileşimleri:

Herhangi bir ilaç etkileşmesi görülmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hastanın durumuna göre intraventriküler veya parenteral olarak kullanılır. İlaç uygulanması uzman kişilerce yapılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Lipiodol Ultra Flu. 480mg/10 Ml 1 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Lipiodol Ultra Flu. 480mg/10 Ml 1 Ampul yan etkileri, Lipiodol Ultra Flu. 480mg/10 Ml 1 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri