Lomotil 20 Tablet
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.
Üretici Firma Ali Raif İlaç San. A.Ş. ARİS
Etken Madde: Difenoksilat Atropin Sülfat Likit
Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antidiyareik
Fiyat 2,13 TL
Barkod No 8699543010069
Formülü:
1 çay kaşığı (5cc); 2.5mg Difenoksilat Hidroklorür, 0.025mg Atropin sülfat, alkol, boya (tartrazine), tatlandırıcı (cherry flavour, sorbitol) içerir.Farmakolojik özellikleri:
Endikasyonları:
Lomotil, akut ve kronik ishallerin semptomatik tedavisinde kullanılır. Ayrıca, kolostomili veya ileostomili hastalarda dışkılama sıklığını azaltmak ve dışkının sıvı içeriğini azaltmak için kullanılır.Kontrendikasyonları:
Solunum depresyonu, özellikle siyanoz olduğunda, bronşiyal astımlılarda, kalp ve karaciğer yetmezliği olanlarda, baş yaralanmalarından sonra, akut alkolizmde ve intrakraniyel basıncın arttığı durumlarda kontrendikedir.Lomotil, psödomembranöz enterokolitte ve enterotoksin üreten bakterilerin (salmonella, shigella) sebep olduğu diyarelerde kullanılmamalıdır.
Uyarılar/Önlemler:
Yüksek dozlarda alındığında; şiddetli solunum depresyonu ve komaya sebep olabilir. Özellikle küçüklerde, atropin nedeniyle hassasiyet (taşikardi, hipertermi, üriner retansiyon, deride kuruma ve kızarma) ve zehirlenme belirtileri yapabilir. Şiddetli dehidratasyon ve elektrolit dengesizliği olduğunda; uygun bir düzeltici tedaviden önce verilmemelidir. Alkol ile birlikte kullanılmamalıdır.Bileşimindeki tartrazineden dolayı alerjik reaksiyonlar görülebilir.
DİKKAT: Bağımlılık yapabileceğinden tavsiye edilen dozlar aşılmamalı, uzun süreli kullanılmamalıdır.
Yaşlılarda ve düşkünlerde atipik etkiler olabilir, derhal doz düşürülmeli, belirgin bir durum görülüyorsa, doz ona göre verilmelidir.
Gebelik ve Laktasyonda Kullanım: Lomotil, gebelik esnasında ancak beklenen fayda/risk oranı hesaplanarak kullanılmalıdır. Süt emziren annelere verilmemelidir.
Yan etkiler/Advers etkiler:
Tavsiye edilen dozlarda; solunum düzensizliği, bulantı, kusma, diş etlerinde şişme, abdominal gerginlik, paralitik ileus, toksik megakolon, baş ağrısı, uykusuzluk, baş dönmesi, rahatsızlık, öfori, depresyon, ekstremitelerde uyuşukluk ve deri reaksiyonları görülebilir.İlaç etkileşimleri:
MAO inhibitörü alan hastalara verilmemelidir. Anestezik, sedatif, hipnotik ve fenotiazin derivesi ilaçlarla beraber alındığında etkilerini artıracağından çok ihtiyatlı kullanılmalıdır.Kullanım şekli ve dozu:
Erişkinlerde; başlangıç dozu günde 4 kez (6 saatte bir) alınan 2 kaşıktır.Çocuklarda:
4 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
4-8 yaş : günde 3 defa 1 kaşık (5cc)
9-12 yaş : günde 4 defa 1 kaşık (5cc)
13-16 yaş : günde 3 defa 2 kaşık (10cc)
İlk diyare semptomları kontrol altına alınınca, doz ayarlaması yapılmalıdır. Akut diyare semptomlarında 48 saat içinde klinik bir iyileşme gözlemlenmez ise, Lomotil'e devam edilmemelidir.
DOZ AŞIMI :
Kaza ile fazla miktarda ilaç alınmış ise; solunum depresyonu ile beraber narkoz ve atropin zehirlenmesi veya her ikisi de oluşabileceğinden, semptomları beklemeden mide lavajı ve 24 saatlik müşahade tavsiye edilir.
Solunum depresyonu oluşmuş ise, morfin toksikasyonundaki gibi spesifik antidotu Nalorfin HBr 5-10 mg veya bulunamaz ise Nalokson HCl 400 µg I.V. olarak yapılır ve 15 dakika içerisinde açılma olmaz ise suni solunum yapılmalı, gerekirse enjeksiyon tekrarlanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Lomotil 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Lomotil 20 Tablet yan etkileri, Lomotil 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri