Longifene 25 Mg 25 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma UCB Pharma A.Ş.

Etken Madde: Buklizin

Kategori: Solunum Sistemi/Antihistaminik, Antipiruritik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699624010025





Formülü:

Şurup : Buclizine HCl, 1 mg/ml
Tablet: Buclizine HCl, 25 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Allerjik rinit, perennial rinit, Quincke ödemi, deri allerjileri, kontakt dermatit, ürtiker, ilaç ve besinlere bağlı allerjiler, böcek sokması gibi çeşitli kaynaklı allerjik reaksiyonların semptomatik tedavilerinde endikedir. Nörodermatit, ekzema ve benzeri kaşıntılı deri hastalıklarında kaşıntıyı gidermek amacıyla; antinozean etkisiyle araç tutma, ameliyat sonrası ve ışın tedavisi sonrası bulantı ve kusmalarda kullanılır

Kontrendikasyonları:

Buklizine ve diğer piperazin türevlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca kapalı açılı glokomda, idrar retansiyonu riski olan, prostatik şikayeti bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Herhangi bir kazaya sebep olmamak için motorlu araç kullananlar, tehlikeli makina başında ya da yüksek yerlerde çalışanlar, yoğun zihinsel faaliyet göstermesi gerekenler, buklizinin sedatif etki olasılığı nedeniyle uyarılmalıdır. Hipertiroidizm, kardiyovasküler hastalıklar, hipotansiyon, semptomatik prostat hipertrofisi, piloroduodenal obstrüksiyon, dar açılı glokom ve astım durumlarında kullanılmamalıdır. Bugüne kadar gebelikte ve yenidoğanlarda herhangi bir komplikasyon bildirilmemişse de gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Süte geçip geçmediği bilinmediğinden emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Yan etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Baş ağrısı ve gastrointestinal belirtiler bildirilmiştir. Bazan görülebilecek olan uyuklama, yorgunluk, ağız kuruluğu gibi belirtiler tedaviye başladıktan birkaç gün sonra veya dozun azaltılmasıyla kaybolur.





İlaç etkileşimleri:

Diğer antikolinerjik ilaçlarla (diğer antihistaminikler, nöroleptikler, antikolinerjikler, atropinik antispazmotikler, trisiklik antidepresanlar, disopiramid, alkol) birlikte verildiğinde etkilerinin artacağı göz önünde tutulmalıdır. MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini artırır.


Kullanım şekli ve dozu:

-Şurup:Erişkinlerde günde 2-3 çorba kaşığı (3 ölçek bir çorba kaşığıdır), gerekirse günde 6 çorba kaşığına kadar çıkılabilir. 1-5 yaş arası çocuklarda günde 2-4 ölçek, 5-10 yaş arası çocuklarda günde 3-6 ölçektir. Yemekler arasında alınmalıdır.
- Tablet: Erişkinlerde günde 1-4 tablet ve çocuklarda yaşlarına göre 1/2-1 tablettir. Yemekler arasında alınmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Longifene 25 Mg 25 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Longifene 25 Mg 25 Tablet yan etkileri, Longifene 25 Mg 25 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri