Magnezyum Sulfat %15 10 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Biofarma İlaç Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Magnezyum Sulfat

Kategori: Diğer/Kalsiyum Antagonist

Fiyat 6,68 TL

Barkod No 8699578752613





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Peeklampsi veya eklampsi, cardiac arrhytima, arterial bozukluklarda, lokal, beyin ödemi ve tetanus gibi nedenlerle ortaya çıkan konvülsiyonlarda, obstetrikte, uterus kontraksiyonlarını önlemede, hipomagnezemiye neden olan kronik hastalarda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

İdrar volümünün çok azaldığı durumlar ve anüri, şiddetli hipotansiyon ve A.V. bloklarda, myastenia graviste kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Bildirilen herhangi bir uyarı yoktur.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bradikardi, hipotansiyon ve ileti bozuklukları oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Kürar tipi kompetitif nöromusküler bloke edici ajanlarla birlikte kullanılması potansiyalizasyona neden olur. kalsiyumla antagonist etki gösterir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doz ve tedavi süresi hastaya göre ayarlanmalı ve serum magnezyum seviyeleri sürekli izlenmelidir. Özellikle renal yetmezlikli hastalarda izlenim son derece önemlidir. Mutad i.m. dozu 1-5 g. olup, gerektiğinde günde 5-6 kez tekrarlanabilir. Acil durumlarda (nöbet sırasında) ya da serum magnezyum seviyesi 1 mEq/L'nin altına düştüğünde i.v. olarak 1-4 g. dozda ve dakikada 150 mg.'ı geçmeyecek şekilde zerk edilir. Her enjeksiyondan sonra hastanın kan basıncı da yakından izlenmelidir. Magnezyum renal yolla elimine edildiğinden idrar hacmi 30 ml/saat'in altındaki hastalarda yukarıda belirtilen enjeksiyon hızı azaltılmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Magnezyum Sulfat %15 10 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Magnezyum Sulfat %15 10 Ampul yan etkileri, Magnezyum Sulfat %15 10 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri